Інтелектуально-розважальний конкурс «Краса проти сили» відбувся на факультеті соціальної та психологічної освіти. Це було справжнє свято краси та грації, сили та винахідливості, в ході 4 конкурсів якого 5 пар хлопців та дівчат показували свої розум, логіку, кмітливість, харизму, власні таланти і не тільки.

Варто зазначити, що вперше в історії нашого університету в такому заході взяли участь студенти з особливими потребами. Вони змогли подолати ментальні та соціальні бар’єри, розкрити власний потенціал, показати свою внутрішню силу. Чим це не приклад для наслідування?!

На представленні перед глядачами учасники як справжні патріоти з’явились у вишиванках, а взагалі конкурс складався з таких етапів як «Візитна карточка», «Машина часу», «Обмін ролями» та «Світ моїх захоплень». У першому учасники презентували себе у відео-візитках, де показали багато цікавих та курйозних моментів з особистого життя. Прекрасний виступ Світлани Остропольської зарядив глядачів позитивом. Запальним танцем розжарювали зал студенти 12 групи.

У конкурсі «Машина часу» конкурсанти продемонстрували себе в образах, характерних для 20-тих, 50-тих, 70-тих, 80-тих та 90-тих років минулого століття. А потім під час конкурсу «Обмін ролями» дівчата відповідали на питання, які торкаються сфер життя та занять хлопців, а хлопці — на питання, які найчастіше між собою обговорюють дівчата. Тут учасникам довелось напружувати увагу і розум, адже запитання були найрізноманітніші. Але ж і відповіді були цікаві!

У фінальному, найулюбленішому конкурсі, — «Світ моїх захоплень» учасники показали всю багатогранність своїх захоплень, демонстрували приховані самобутні таланти та дивували своїми незвичайними виступами. Конкурс підходив до логічного завершення, журі рахувало бали та визначало переможців, а учасники не переставали дивувати своїми образами: вони з’явилися на сцені як справжні леді та джентльмени.

Отож, журі в складі доктора педагогічних наук, професора кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Тетяни Кочубей, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Галини Бондаренко, викладача кафедри психології, заступника декана з виховної роботи Ольги Мазур та викладача кафедри психології, заступника декана з навчальної роботи Тетяни Філатової оголосили результати конкурсу.

Усі учасники виступили на достойному рівні. У номінації «Глядацькі симпатії» переможцями по праву стали Сергій Кушнір та студентка з обмеженими можливостями Анна Хоменко. Раніше вона навіть не уявляла, що зможе взяти участь в конкурсі краси, вже не кажучи про перемогу! Вийти на сцену і заявити про себе на рівні з усіма конкурсантками Ані та Ярославу допомогла рішучість і велике бажання стати прикладом для тих, хто опускає руки. Для кожного із них участь у конкурсі — це великий крок на шляху до самоствердження у житті, а для факультету соціальної та психологічної освіти підтвердження фаховості. Анна та Ярослав найяскравіше заявили про себе при випробуванні винахідливості, грації, таланту та інтелекту і, не зважаючи на будь-які стереотипи, вибороли перемогу!

Серед дівчат переможцями по номінаціях стали: «Грація» Дана Водянюк, «Артистизм» – Любов Іванова, «Стиль» – Тетяна Казарян, «Талант» – Тетяна Балагута та «Краса ФСПО – 2016» Анна Хоменко. Серед хлопців перемогу здобули «Позитив» – Сергій Кушнір, «Артистизм» – Володимир Петрик, «Талант» – Микола Матернюк, «Стиль» – Дмитро Станіславчук та «Сила ФСПО – 2016»- Ярослав Поляніцький.

Ми вітаємо їх з перемогами та бажаємо подальших успіхів у різних починаннях.

Організатори та учасники заходу висловлюють щиру подяку за співпрацю кандидату педагогічних наук, доценту, завідувачу кафедри хореографії та художньої культури, художньому керівнику народного аматорського ансамблю сучасного танцю «Візаві» Людмилі Андрощук та ресторану «Фабрикант» за надане місце для фотозйомки.

На святі відбулася ще одна важлива подія — сюди завітали також вихованки Центру ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок» управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради сестрички Даша та Маша, яким студенти факультету допомогли здійснити їх мрії в рамках конкурсу «Здійсни мрію». Даша жила заповітним бажанням виступити на великій сцені, а її сестричка Маша марила побувати на виступі сестри в образі принцеси, і їх мрії втілились в життя. Мрійте і ви, адже у мрій є хороша властивість – здійснюватись.

Пресцентр УДПУ