Під патронатом Уманського міського голови проходить Конкурс молодих літераторів. Організатор Конкурсу – відділ у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради. До участі у Конкурсі запрошуються молоді літератори Уманщини.

ПОЛОЖЕННЯ

про Конкурс молодих літераторів

 

І. Загальні положення

  1. Конкурс молодих літераторів (далі - Конкурс) проводиться з метою виявлення, підтримки та заохочення літературної творчості молодих авторів, створення умов для розвитку та реалізації творчого потенціалу молодих літераторів.
  2. Організатор Конкурсу – відділ у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради.

 

ІІ. Учасники Конкурсу

  1. До участі у Конкурсі запрошуються молоді літератори, які проживають на території Уманської міської територіальної громади, у таких вікових категоріях:
    • від 14 до 17 років;
    • від 18 до 23 років.
  2. Для участі у Конкурсі учасники подають власні роботи до 18 лютого 2021 року у відділ у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради.
  3. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних».

 

ІII. Порядок проведення Конкурсу

  1. Конкурс проводиться у два етапи:

1) перший етап проводиться з 10 по 17 лютого 2021 року: інформаційна кампанія, збір конкурсних робіт;

2) другий  етап проводиться з 18 по 23 лютого 2021 року: оцінювання наданих літературних творів членами журі, визначення переможців та  проведення  підсумкового  літературного  заходу  за   результатами  Конкурсу  24 лютого 2021 року.

 

  1. Умови участі у Конкурсі
  2. На Конкурс надаються роботи українською мовою, як нові, так і раніше надруковані, у двох номінаціях:
    • «Поезія»;
    • «Проза».
  3. У номінації «Поезія» від кожного з учасників приймається  від  трьох  до п’яти віршів, або одна велика поетична форма (поема, поетичний цикл).
  4. У номінації «Проза» від кожного з учасників приймається від двох до п’яти прозових творів загальним обсягом не більше 120000 знаків (3 авторських аркуша). Літературні твори у вигляді роману не розглядаються.
  5. Участь твору у Конкурсі означає згоду його автора на подальшу можливу публікацію твору на безгонорарній основі. При цьому за авторами зберігаються авторські права на опубліковані твори.
  6. До участі у Конкурсі не допускаються твори, які містять ненормативну лексику, а також ті, що носять образливий характер та принижують людську гідність.
  7. Роботи, надані на Конкурс, не рецензуються та не повертаються автору.

 

  1. Порядок оформлення та надання робіт на Конкурс
  2. Літературні твори на Конкурс приймаються з 10 лютого 2021 року.
  3. Друкований текст робіт, що надаються на Конкурс відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради (пл. Соборності, 1, каб.201), повинен відповідати таким вимогам:
    • текст розміщується з однієї сторони аркуша, шрифт – Times New Roman, звичайний (не жирний, не курсив), кегль (розмір букв) – 12; міжрядковий  інтервал 1,5;  параметри  сторінки: верхнє, нижнє та праве поля – 2см,  ліве поле – 3 см;
    • на титульній сторінці роботи обов’язково повинні бути вказані: назва Конкурсу, для участі у якому надається твір; назва твору та його жанр; прізвище, ім'я та по батькові, вік автора, домашня адреса, контактний телефон (обов’язково).
  4. Електронна версія літературних творів є обов’язковою і надсилається на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
  5. Літературні твори без належного оформлення до участі у Конкурсі не допускаються.

 

VІ. Журі Конкурсу

  1. До складу журі Конкурсу входять відомі поети, літератори, філологи, представники органів місцевого самоврядування.
  2. Журі оцінює надані на Конкурс твори та визначає його переможців більшістю голосів.

 

VІІ. Підведення підсумків та визначення переможців Конкурсу

  1. Оцінювання поданих на Конкурс творчих робіт здійснюється кожним з членів журі за п’ятибальною шкалою за такими критеріями:
    • оригінальність твору;
    • стиль твору;
    • грамотність;
    • технічність.
  2. Переможці Конкурсу у кожній номінації визначаються за сумарною  кількістю набраних балів.
  3. Авторам, що зайняли I, II та III місця у кожній номінації,  присвоюється звання «Переможець конкурсу молодих літераторів» та вручаються дипломи і цінні подарунки.
  4. Журі залишає за собою право на визначення додаткових номінацій, виходячи з тематики наданих творів. У разі відсутності високих конкурсних оцінок у якійсь з номінацій, журі залишає за собою право відмовитись від присудження окремих або усіх призових місць у цій номінації.
  5. Підведення підсумків Конкурсу відбувається у рамках відзначення Міжнародного дня рідної мови.

 

VІII. Фінансові умови проведення Конкурсу

Проведення Конкурсу здійснюється за рахунок коштів міського бюджету та інших джерел фінансування, не заборонених чинним

Пресцентр УДПУ