На ім’я ректора Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Олександра Безлюдного надійшов лист від Міністерства освіти і науки України, в якому висловлюється глибока вдячність колективу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини за багаторічну підтримку проекту державної ваги й національної значущості – створення першої за доби незалежності «Великої української енциклопедії».

Проект багатотомного енциклопедичного видання «Велика українська енциклопедія» реалізується спільними зусиллями НАН України, галузевих академій наук, провідних закладів освіти країни, а також Державного комітету телебачення і радіомовлення України та ДНУ «Енциклопедичне видавництво». Головна його мета полягає у збереженні, систематизації і поширенні наукових знань про розвиток людської цивілізації та внесок України у світову історію і культуру.

Історію створення універсального енциклопедичного видання українською мовою започаткував Указ Президента України 2013 року, яким передбачалося підготовка та видання протягом 2013–2020 років. Указом Президента України від 2015 року внесені зміни у термінах видання протягом 2013–2026 років в електронному та паперовому вигляді. У 2017 році відбулася презентація першого тому «Великої української енциклопедії».

Оскільки робота над проектом триває, науково-педагогічні працівники університету мають можливість взяти участь у створенні енциклопедичних статей для Великої української енциклопедії.

USPU.pdf

Пресцентр УДПУ