Сучасна бібліотека – це вже далеко не лише формуляри та стенди з книжками, і, навіть, не сусідство комп’ютерів та наявність Інтернету. Це те місце, де має бути цікаво і тим, хто ковтає книжку за книжкою, і тим, кого більше приваблює активне «позалітературне» життя бібліотеки, і непомітно для себе вони починають тягнутись до книги.

У минулому році при бібліотеці Уманського державного педагогічного університету був створений клуб за інтересами під назвою «Бійці мистецтва», який об’єднує талановитих людей, студентів нашого вишу. Вони є талановитими самодіяльними письменниками, поетами-початківцями та любителями літературного слова. З кожним засіданням популярність клубу зростає, постійно поповнюється його склад новими членами. Об’єднання працює над пошуком нових талантів, збирає, накопичує все, що виходить з-під пера творчої молоді.

Особлива роль клубу полягає в організації інтелектуального спілкування, створення атмосфери колективізму, виробленні навичок громадської діяльності, в наданні емоційної, психологічної розрядки.

Засідання «Бійців мистецтва» відбувається щомісячно. Талановиті члени клубу діляться з аудиторією своєю творчістю, новими надбаннями. Приємним сюрпризом до професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек - стало привітання членів клубу, їх поетичне звернення до працівників університетської книгозбірні з найкращими та найщирішими побажаннями.

У бібліотеці сподіваються, що в найближчому майбутньому вийде спільна збірка віршів, де будуть вміщені поетичні доробки учасників клубу на різноманітну тематику. Перед тим планується провести літературний конкурс авторського вірша, умови якого будуть опубліковані згодом на сайті бібліотеки. Отож, тут чекають на кожного, хто володіє поетичним словом, на тих, хто полюбляє поринати в атмосферу душевної поезії.

Пресцентр УДПУ