Викладачі кафедри хімії, екології та методики їх навчання природничого факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Сергій Галушко та Катерина Косар надали допомогу господарчій частині у виготовленні антисептика для рук. З погіршенням епідеміологічної ситуації, спричиненої поширенням короновірусної хвороби (Covid – 19), в рази збільшилися об’єми використання даної рідини.

Використовуючи лабораторію університету, хіміки синтезували антисептик. Відповідно до рецептури, рекомендованої Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я (ВООЗ), для приготування розчину було взято концентрат хімічно чистого ізопропілового спирту, пероксид водню та гліцерин.

Перевірена якість препарату відповідає запропонованим стандартам. Концентрація отриманого антисептику для рук становить 78%.

Антисептик буде використано для забезпечення усіх підрозділів УДПУ імені Павла Тичини.

Нагадаємо, що антисептики можуть швидко зменшити кількість мікробів на руках . Під час використання антисептика спочатку нанесіть його на поверхню однієї руки, а потім розподіліть по всій поверхні обох рук. Важливо не витирати антисептик, поки руки не висохнуть. 

Дотримуйтесь рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в УДПУ імені Павла Тичини та будьте здорові!

Пресцентр УДПУ