На історичному факультеті Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувся захист проміжного етапу проекту «Карибська криза» очима свідків подій». Впродовж навчального року члени наукового студентського гуртка «Актуальні проблеми всесвітньої історії ХХ століття» під керівництвом кандидата історичних наук, доцента кафедри всесвітньої історії та правознавства Влади Сокирської здійснювали дослідження новітньої доби країн Європи та Америки засобами усної історії.


На захист проекту були запрошені наші земляки, безпосередні учасники подій на острові Куба в жовтні 1962 року. З вітальним словом до учасників проекту звернулася декан історичного факультету, доктор історичних наук, професор Тетяна Кузнець. З великою зацікавленістю присутні слухали розповіді колишніх військовослужбовців, уродженців Уманщини Василя Бурмистра та Петра Несторенка про їх службу в складі контингенту Радянської Армії на острові Куба під час Карибської кризи, а також після неї.

Про зібрані свідчення учасників цих подій звітувалися і молоді історики – учасники проекту, а його керівник Влада Сокирська поставила перед студентами завдання щодо продовження дослідницької і пошукової діяльності. Підведення підсумків участі в проекті, приуроченому 52-й річниці Карибської кризи, передбачається у жовтні цього року.

Пресцентр УДПУ