Найдієвіша порада, аби уникнути ризику підхопити небезпечний коронавірус, залишатися вдома. Карантин – це можливість подбати не тільки про здоров'я, а й про саморозвиток: книги, що давно чекали прочитання, затишні фільми зі списку для перегляду, серіали на стрімінгових сервісах ‒ не єдиний спосіб цікаво провести час. Студенти та викладачі мають змогу прослухати чи переглянути безліч курсів, вебінарів на різноманітну тематику.

Сьогодні ми підібрали для вас перелік можливостей самовдосконалення.

Платформа масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» – перший та найбільший проект безкоштовної освіти для всіх та кожного в Україні. Головну мету «Prometheus» вбачає у тому, щоб зробити найкращі курси від провідних викладачів, університетів та організацій світу доступними для кожного охочого. Тут ви знайдете серії вебінарів на будь-який смак: вивчення іноземних мов, саморозвиток, громадянська освіта, протидія булінгу, підприємництво, аналіз даних та багато-багато іншого.

«Всеосвіта» ‒ спільнота активних освітян. Ресурс буде корисний перш за все вчителям та учням, але й ті хто ще здобуває педагогічну освіту зможуть знайти тут чимало корисної інформації для себе. Також «Всеосвіта» є ресурсом якісної організації дистанційного навчання.

Студія онлайн-освіти ‒ «Educational Era» ‒ окрім курсів та вебінарів має велику безкоштовну онлайн-бібліотеку книг та журналів. Особливу увагу радимо звернути на курси: «Основи веб-розробки», «Історія України в історіях», «Ефективні комунікації для освітніх працівників», «Європейський механізм захисту прав людини», «Колошкільне дитинознавство», «Людина та держава. Правила гри» та ін.

Джерел для самовдосконалення навіть у часи, коли звичний та усталений ритм життя порушують непередбачувані обставини, не бракує. Головне не припиняти безперервний процес пізнання нового й не забувати дбати про своє здоров'я.

Отож, давайте використаємо вивільнений час для навчання та самовдосконалення!

Пресцентр УДПУ