У 2014 році відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України Канівський коледж культури і мистецтв увійшов до складу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Історія коледжу розпочалася в 1957 році, коли  наказом Міністра культури Української РСР технікум підготовки культурно-освітніх працівників перевели з м. Білгород-Дністровський Одеської області до м. Канів Черкаської області.  У 1957 році технікум перейменували в Канівське культурно-освітнє училище, у 2001 році – «Канівське училище культури і мистецтв», а згодом в «Канівське училище культури і мистецтв Черкаської обласної ради».

У коледжі працюють такі відділи:

Музичне мистецтво;

Відділ народних інструментів;

Відділ баяну (акордеону);

Відділ духових та естрадних інструментів;

Народне пісенне мистецтво;

Хореографія;

Аудіовізуальне мистецтво та виробництво;

Сценічне мистецтво;

Інформаційна, бібліотечна та архівна справа;

Образотворче мистецтво;

Менеджмент соціокультурної діяльності.

Творчі колективи коледжу, викладачі, співробітники та студенти прославляють українське мистецтво та своє місто не тільки в Україні й за кордоном.

Канівський коледж культури і мистецтв має свою історію, традиції та досягнення в розбудові культурно-мистецької галузі, збереженні народних звичаїв і обрядів, досвід міжнародного обміну творчими напрацюваннями. Але, головне, - це його випускники-фахівці, які несуть в життя гармонію слова, музики, пісні, танцю, кіно-фото та образотворчого мистецтва. Коледж пишається своїми випускниками, адже їх здобутки і злети є частиною праці натхненного мистецько-педагогічного колективу коледжу. 

Фільм про коледж.

Пресцентр УДПУ