Яскравий календар на 2016 рік із зображенням уманчанок у національному вбранні – результат фотопроекту «Дякуємо за мир!», який напередодні Нового року презентували в Державному історико-архітектурному заповіднику «Стара Умань». Проект об’єднав людей різних професій єдиною метою – підтримати бойовий дух хлопців, які в зоні АТО під кулями бережуть для нас мир.

На сторінках календаря на 2016 рік вміщено світлини представників УДПУ - викладача Анни Якименко та студентки Юлії Похолюк.

Ідея створити календар і у такий спосіб віддякувати нашим воякам спала на думку молодим уманським журналісткам Вікторії Михайлюк-Врачинській і Лілії Кушніренко, які взяли на себе усі організаційні питання щодо його створення та залучення спонсорів. За словами Вікторії, частина тиражу календаря направлять бійцям у зону АТО, решту можна буде придбати у волонтерському штабі «До Перемоги». Отримані від продажу кошти спрямовуватимуться на потреби військовослужбовців.

Під час презентації календаря з уст однієї учасниці заходу пролунало: «Найбільший талант - творити добро...» Ця фраза, певно, найкраще характеризує вчинок жінок-активісток. Слід бути вдячними за те, що зробили маленькі тендітні жіночі руки, щоб зігріти теплом наших бійців у окопах, на передовій, всіх тих, хто тримає мирне небо над нашими головами!

Пресцентр УДПУ