Напередодні професійного свята, Дня художника, кафедра образотворчого мистецтва факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відсвяткувала своє 20-річчя.

За роки своєї діяльності кафедра стала потужним осередком мистецьких традицій Черкащини, організатором багатьох конференцій, семінарів, конкурсів, олімпіад, виставок, різних мистецьких акцій. Викладачі і студенти є учасниками багатьох колективних всеукраїнських, обласних, міських художніх виставок, всеукраїнських і міжнародних пленерів тощо.

В межах святкування ювілею в університеті було презентовано виставку художніх творів викладачів, студентів, випускників кафедри, на якій були представлені роботи різної тематики.

Кафедру-ювілярку вітали представники ректорату УДПУ імені Павла Тичини, колишні і теперішні її очільники, викладачі, почесні гості, представники мистецьких закладів Умані та випускники різних років.

З нагоди ювілею та за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у мистецьке виховання молоді викладачів, майстрів виробничого навчання, працівників кафедри нагороджено почесними грамотами, грамотами, подяками ректора та первинної профспілкової організації УДПУ імені Павла Тичини.

На святі відбулася урочиста церемонія посвяти першокурсників у художники, що символізує їх входження у мистецьку родину факультету.

Детальніше читайте на сайті.

Запрошуємо переглянути творчий звіт кафедри образотворчого мистецтва з нагоди ювілею. Виставка демонструватиметься у вестибюлі нового корпусу до кінця жовтня.

Пресцентр УДПУ