В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини на факультеті української філології відбувся ІV Міжрегіональний науково-практичний семінар «Теоретичні та прикладні проблеми сучасної філології (організатор – кафедра слов’янських мов та зарубіжної літератури, завідувач – кандидат філологічних наук, доцент Любов  Ріднева).

Співорганізаторами та учасниками заходу стали завідувачі кафедрами й викладачі двох ЗВО України: Хмельницького національного університету та Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, а також викладачі шкіл Уманського району та обдаровані студенти.

Для успішного проведення семінару в умовах дистанційної роботи було обрано платформу Zoom. Учасники заходу на пленарному й секційному засіданнях презентували власні наукові здобутки, обговорювали актуальні питання з лінгвістики, лінгводидактики та літературознавства, активно дискутували.

Значну увагу було приділено можливостям, перевагам і недолікам дистанційного навчання, яке в нинішніх умовах глобального карантину є дієвим способом забезпечення навчального процесу, уможливлює результативне спілкування між усіма його учасниками.

Така співпраця із закладами вищої освіти, зі школами міста й району є пріоритетною для факультету української філології УДПУ імені Павла Тичини.

Пресцентр УДПУ