На історичному факультеті університету відбулася зустріч викладачів і студентів з доктором педагогічних наук, професором, ректором Житомирського обласного інституту післядипломної освіти Ігорем Смагіним.

Відомий український науковець прочитав лекцію для викладачів і студентів старших курсів та магістрантів, зосередивши увагу на актуальних проблемах організації навчання історії та суспільствознавства, трансформаціях, викликах і перспективах галузевої суспільствознавчої освіти. Дослідник представив своє бачення теорії і практики творення шкільних підручників, дидактичних і методичних критеріїв якісного підручника з історії, акцентував увагу студентів на критичному аналізі оцінки ефективності шкільних підручників.




Науковець звернув увагу студентів на необхідності формування як інформаційної, так і методичної складових змісту підготовки майбутніх учителів історії, оскільки у школі вони мають засвідчити професійний рівень, володіючи сучасними технологіями, методами компетентно орієнтованого підходу до організації навчального процесу, педагогічними засобами навчання, умінням продукувати оригінальні ідеї, застосовувати нестандартні форми та методи організації навчально-виховного процесу.

Продовження розгляду актуальних питань теорії і практики навчання історії та суспільствознавства у загальноосвітній та вищій школі відбулося під час науково-методичного семінару викладачів кафедри історії української культури та методики гуманітарних дисциплін та учителів історії міста. Результатом спільної зустрічі стала домовленість про співробітництво історичного факультету з кафедрами педагогіки та андрагогіки, методики викладання навчальних предметів Житомирського інституту післядипломної освіти.

Пресцентр УДПУ