У Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулася IV Українсько-польська конференція «Україна і Польща: європейський досвід полікультурності та добросусідства», співорганізаторами якої були історичний факультет і Польський культурно-освітній центр Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Київський університет імені Бориса Грінченка та Ніжинський університет імені Миколи Гоголя. У конференції брали участь науковці та молоді вчені дванадцяти університетів України та наукових установ.

З вітальним словом до учасників конференції звернулася керівник реферату науково-освітнього співробітництва Посольства Республіки Польща в Києві Ева Матушек-Загата, яка нагородила переможців студентського конкурсу есе про польсько-українське добросусідство.

 Перше місце серед авторів есе конкурсна комісія присудила магістранту історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини Віктору Будаловському (науковий керівник – проф. Ігор Кривошея).  

Жвава наукова дискусія була присвячена європейському досвіду полікультурності та добросусідства Польщі та України. Цікавою була доповідь аспірантки історичного факультету Ольги Гончарової про повсякденне життя польської шляхти.

Пресцентр УДПУ