Успіх у житті приходить там, де багато працюєш, де самовіддано віддаєшся своїй справі, де віриш у свої сили і у те, що все вийде. Успіх там, де попри всі невдачі і випробування, ти не здаєшся, а йдеш далі і не зупиняєшся, продовжуєш свій шлях до омріяної мети.

Сьогодні хотілося б розповісти історію успішної людини, яка завдяки своїм знанням, досвіду і володінням іноземними мовами змогла побудувати хорошу кар’єру. Олена Овчиннікова – випускниця факультету іноземних мов, яка нині працює в Організації Об’єднаних Націй. Ще будучи студенткою, Олена була не лише однією з кращих у навчанні, а й неодноразово брала участь в університетських та всеукраїнських олімпіадах (де неодноразово перемагала), була студентським лідером на факультеті, а також активною учасницею міжнародних програм студентського обміну. Серед таких програм можна виділити навчання у США, стажування при канадському парламенті, робота над соціальним проектом у Швеції. По завершенню навчання в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини, Олена отримала магістерський ступінь в Оксфорді  (Велика Британія), а згодом отримала можливість працювати в ООН, спочатку в представництві України, згодом у США (м. Нью Йорк), та Німеччині (м. Бонн). Робота надзвичайно цікава, але дуже відповідальна, передбачає багато знайомств, подорожей і спілкування. Як говорить Олена, саме рідний факультет дав їй поштовх у житті, щоб стати тим, ким вона зараз є. Олена безмежно вдячна викладачам іноземних мов, адміністрації факультету та університету за надані їй можливості.

Факультет іноземних мов надає нашим студентам не лише ґрунтовні знання. Студенти опановують необхідні сучасні компетентності, мають можливості для навчання і стажування у провідних навчальних закладах світу, що сприяє їх подальшому працевлаштуванню не лише у навчальних закладах, а й у кращих компаніях, організаціях та фірмах як в Україні, так і за кордоном.

 

Ірина Постоленко,
кандидат педагогічних наук, доцент,
декан факультету іноземних мов

Пресцентр УДПУ