Одним із пріоритетних напрямів у мистецькій освіті є залучення студентів до створення та реалізації соціокультурних проектів, основною метою яких є формування культурної творчої особистості майбутніх фахівців. Днями на мистецько-педагогічному факультеті відбулася презентація мистецько-освітнього проекту «Згадаймо вальсу звук чарівний…» (автори проекту доценти Зоя Сирота та Всеволод Сирота).

Творчий проект – це інтеграція різних видів мистецтва: музичного, образотворчого, хореографічного.



Для реалізації проекту були створені творчі мистецько-педагогічні майстерні: художня майстерня (керівник зав. кафедри образотворчого мистецтва доцент Ольга Музика), хореографічна майстерня (керівник зав. кафедри хореографії та художньої культури доцент Людмила Андрощук) та музична майстерня (керівник ст. викладач кафедри музичного мистецтва Надія Балдинюк).



Презентація проекту перетворилася у свято музики, танцю, образотворчого мистецтва. Хорові, хореографічні, інструментальні колективи, солісти-вокалісти відтворили на сцені історію вальсу 17-20 століття. Кожний виступ учасників проекту – це лірична мініатюра, яка поєднувала виразність, пластичність, елегантність, блиск та віртуозність.



Відрадно, що у проекті взяли участь учні та вчителі мистецьких дисциплін загальноосвітніх шкіл № 4 і № 9. Порадували своєю творчістю і випускники мистецько-педагогічного факультету різних років: Олександр Кравченко, Вікторія Хоменко, Наталія Масалітіна, Олена Андреєва, Наталія Олійник, Дмитро Ткачук, Леся Білохатюк. Популярні пісні у вальсових ритмах прозвучали у виконані проректора університету з соціальних питань, голови профкому, доцента Олександра Осадчого.



Така інноваційна діяльність професорсько-викладацького колективу забезпечує можливість для кожного студента мистецько-педагогічного факультету реалізувати своє право на творчий розвиток, професійне зростання майбутніх вчителів художньо-естетичного циклу.


Пресцентр УДПУ