15 квітня 2015 року на сцені міського будинку культури відбувся ІІ Уманський молодіжний фестиваль соціально-психологічної драми “Почуй! Побач!”, приурочений до Всесвітнього дня здоров’я та Всесвітнього дня психолога. Організаторами та ініціаторами фестивалю виступили Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, зокрема, студентська соціально-психологічна служба факультету соціальної та психологічної освіти, Кабінет «Клініка Дружня до Молоді» Уманської міської дитячої лікарні.


Відкриваючи захід, заступник міського голови Людмила Кирилюк привітала його учасників та подякувала за небайдужість, активну життєву та громадську позицію організаторів.

Основою другого молодіжного фестивалю була обрана тема «Обман в житті людини», яка мала показати молоді важливість самостійного вибору життєвого шляху по стежині правди.

Фестиваль започатковано й проводиться з метою донесення до суспільства ідеї важливості подолання соціальних проблем. Свої погляди шляхів їх вирішення в оригінальний спосіб показала учнівська та студентська молодь. Герої вистави – волонтери Студентської соціально-психологічної служби УДПУ – у казковий спосіб показали, якими бачать і сприймають себе люди з іншого боку, у світі викривлених дзеркал, розкривають і пізнають себе, усвідомлюючи помилки інших.











Окрім представників нашого університету учасниками фестивалю стали колективи загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів та вищих навчальних закладів міста, зокрема НВК «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів ім. Ю.О.Гагаріна - педагогічний ліцей», Уманського НВК № 24, Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г.Шевченка, ЗОШ І–ІІІ ступенів №14, НВК "Загальноосвітня школа № 6- дошкільний навчальний заклад", Уманського обласного музичного училища ім. Порфирія Демуцького.

У виступах учнівської та студентської молоді піднімалися досить важливі питання формування особистості та права власного вибору, впливу насилля та протистояння, значення самооцінки та боротьби за власне щасливе повноцінне життя. Вічні моральні цінності любові, вірності, дружби, сімейного щастя та сенсу життя, сутність зради, ненависті та ворожнечі учасники фестивалю розкривали у піснях, театральних психологічних мініатюрах, театрі тіней, хореографічних композиціях.

По закінченню фестивалю творчі колективи були нагороджені дипломами.

Пресцентр УДПУ