Успішно завершився другий етап програми «Польсько-український молодіжний обмін», яка щорічно проходить на базі початкової школи №3 імені святого Войцеха у м. Гнєзно (Польща) за фінансової підтримки Національного центру культури. Постійним координатором проекту з українського боку є професор Оксана Заболотна (УДПУ ім. Павла Тичини), з польського боку – директор вищезгаданої школи Радослав Собков’як.

 У другому етапі програми, який проходив у період із 1 по11 листопада, взяли участь 23 представники України, зокрема, учні уманських загальноосвітніх шкіл та студентки УДПУ Марія Каганенко, Анна Лобань та Анастасія Січкар (факультет української філології, спеціалізація «польська мова»).

Програма перебування була цікавою та насиченою. Перше знайомство української молоді з польською пройшло під гаслом: «Ми слов’яни – пізнаємо один одного».

Після зустрічі відбувся майстер-клас  з основ фотографії. Учасники проекту ознайомилися з архітектурою міста Гнєзно, історичними пам’ятками, музеями. Традиційно молодь зустрілася з Примасом Польщі Войцехом Поляком. Окрім того, відвідали острів Ледніцький та історичну частину міста Познань.

Незабутні враження на українську молодь справило перебування упродовж одного дня у польській сім’ї, що дало змогу ще глибше пізнати культуру крізь призму родинних традицій. На завершення проекту було підготовлено та поставлено спектакль під назвою: «Хрещення Мєшка І», у якому взяли участь усі учасники програми.

У ході концертної програми польська і українська молодь продемонструвала неабиякі артистичні здібності у театральному, вокальному та хореографічному мистецтві.

Пресцентр УДПУ