Студентський народний театр драми і комедії факультету початкової освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини отримав ще одну перемогу на Міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі «Злагода єднає світ» та став лауреатом І-ої премії в номінації «Театральна творчість». Фестиваль проходив дистанційно за підтримки уряду Республіки Болгарія, Міністерства освіти та науки, Міністерства культури Республіка Болгарія та Всеукраїнського благодійного фонду Злагода.

На конкурс подавався відеозапис вистави «Останній гречкосій» (режисер – постановник, Заслужений працівник культури України Наталія Алексеєва) за сценарієм Заслуженого діяча мистецтв України Ореста Огородника. Її прем’єра відбулася в 2017 році. Ролі виконували: Наталія Алексеєва, Євген Гуменюк, Валерія Салій, Владислав Коровко, Максим Турчинський, Ігор Зелінський, Микола Артеменко, Анастасія Наконечна, Руслан Мамалига, Богдан Марусенко, Олександр Андронік, Марія Діденко. Нехай світлини із архіву нагадають вам про незабутні моменти вистави.

Організатори конкурсу висловлюють щиру вдячність художньому керівнику, режисеру-постановнику Наталії Алексеєвій та декану факультету початкової освіти Борису Якимчуку за збереження і розвиток культури регіонів України, творчі здобутки, відданість обраній справі та злагоджену співпрацю, спрямовану на розвиток талановитих дітей і обдарованої молоді.

Вітаємо колектив театру та художнього керівника з перемогою! Зичимо невичерпної наснаги і успішної реалізації усіх творчих задумів!

Пресцентр УДПУ