У житті багатьох людей студентство є кращою порою, а проживання в студентському гуртожитку, який, без перебільшення, є великою школою життя — це тема, яка ніколи не втратить популярність. Спогади про життя в студентському гуртожитку, студентських друзів і вечірки гріють душу усе життя.

В УДПУ постійно дбають про студентські гуртожитки та здійснюють їх модернізацію відповідно до європейських вимог, роблять все, щоб у пам’яті студентів, які проживали у них, залишилися лише гарні спогади.

Власними силами господарська частина Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини до початку 2021-2022 навчального року провела поточні ремонтні роботи, необхідні для підтримання належного рівня в гуртожитках № 1та №2. Зокрема відремонтовано коридори, кухні, меблі, замінено раковини в місцях загального користування, замінені люмінесцентні ламп на LED-лампи та багато іншого. Влітку проведено ремонт покрівлі та зливної системи гуртожитку №2. Наразі завершуються роботи із ремонту запасних виходів в обох гуртожитках. З метою зменшення витрат тепла у гуртожитках проводився ремонт системи опалення.

Для студентів з обмеженими можливостями в гуртожитку №2 облаштовано пандус та окремі кімнати.

Взагалі, останнім часом дуже багато зроблено, аби в університетських гуртожитках були більш комфортні умови для навчання та відпочинку студентів, занять улюбленими справами (спорт, художня самодіяльність, творчі захоплення) та комфортабельного побуту.

Слід сказати, що цьогоріч поселення до гуртожитків відбувається із дотриманням у карантинних вимог. Усі служби, задіяні при поселенні, працюють в окремих приміщеннях. Гуртожитки забезпечено в достатній кількості деззасобами, підготовлено до роботи ізолятор, обов’язковим залишається дотримання дистанції та маскового режиму, проведення температурного скринінгу. Категорично забороняється вхід до гуртожитків стороннім особам.

Юнаки та дівчата, які поселилися до гуртожитку, ознайомлені  з Тимчасовими рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів в гуртожитках УДПУ імені Павла Тичини на період карантину у зв'язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19), пройшли інструктаж з техніки пожежної безпеки, з експлуатації електропобутових приладів, побутової радіоапаратури і газового обладнання, а також по користуванню ліфтами. Всі вони зобов’язані були вивчити правила внутрішнього розпорядку і суворо його дотримуватися, адже університет надає студентам гуртожиток, передусім, для проживання під час навчання, тому головне їх завдання – вчитися. Для самостійного навчання мешканців гуртожитку в кімнатах створені всі умови, на території обох будівель є Wi-Fi зона, працює читальний зал.

Дирекція студентського містечка співпрацює з органами студентського самоврядування та первинною профспілковою організацією з питань навчально-виховної роботи, організації дозвілля та спорту, медичного обслуговування тощо.

Шановне студентство! Пам’ятаймо, що гуртожиток – спільний дім багатьох поколінь студентів. Дбаймо разом, щоб проживання у ньому було комфортним і залишило приємні спогади!

Пресцентр УДПУ