Історичний факультет Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини є осередком ґрунтовної історичної освіти в регіоні.

Факультет готує фахівців за освітніми рівнями молодший бакалавр, бакалавр та магістр на денній і заочній формах навчання.

На історичному факультеті здійснюється підготовка фахівців за спеціальностями:

  • Історія та археологія (додаткові спеціалізації: краєзнавчо-туристична робота, європеїстика);
  • Середня освіта. Історія (додаткові спеціалізації; географія, правознавство);
  • Право (молодший бакалавр).

 

Сфери працевлаштування випускників історичного факультету

Фахівець історії та археології може працювати в науковій, організаційно-управлінській та освітній галузях; на викладацьких та інших посадах у закладах освіти; в органах державної влади і місцевого самоврядування; в аналітично-інформаційних інституціях; у друкованих та електронних засобах масової інформації, PR-технологіях; у соціальних і культурних закладах, громадських організаціях, партіях тощо.

Студенти, котрі навчаються за спеціальністю "Середня освіта. Історія", засвоюють методики викладання історії у школі, здобувають поглиблені знання з педагогіки, історії (з наголосом на предметах, необхідних для розвитку історичної свідомості учнів – історії України, всесвітній історії, народознавстві, історичному краєзнавстві), філософії, політології, української та іноземних (зокрема, англійської та польської) мов та зможуть працювати в освітній, науковій, музейній, туристичній та інших галузях.

 

Адреса факультету: вул. Садова, 28, новий корпус УДПУ, приймальна комісія працює в ауд.105.

Телефони: (04744) 4-05-20, 096 033 96 33, 063 149 79 88

Сайт факультету: https://history.udpu.edu.ua

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пресцентр УДПУ