Історичний факультет Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини є осередком ґрунтовної історичної освіти в регіоні.

Факультет готує фахівців за освітніми рівнями бакалавр та магістр на денній і заочній формах навчання.

На історичному факультеті здійснюється підготовка фахівців за спеціальностями:

  • 032 Історія та археологія (додаткові спеціалізації: краєзнавчо-туристична робота, європеїстика);
  • 3 Середня освіта. Історія (додаткові спеціалізації; географія, правознавство).

Для того, щоб стати студентом історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини випускникам шкіл потрібно мати сертифікати ЗНО з таких предметів:

  • українська мова та література; історія України, географія або іноземна мова (бюджетна пропозиція);
  • українська мова та література, історія України, математика або біологія (небюджетна пропозиція).

Випускники коледжів можуть вступити без ЗНО одразу на другий курс історичного факультету на базі диплома молодшого спеціаліста. Для вступу необхідно скласти фахові випробування з історії України та всесвітньої історії.

Набір до магістратури здійснюється на базі диплома бакалавра будь-якої спеціальності. Для того, щоб навчатися в магістратурі історичного факультету за спеціальністю 014.03 Середня освіта. Історія, вступникам, які навчалися за спеціальністю "Історія", потрібно скласти два вступних екзамени (історія та іноземна мова); вступникам, що навчалися за будь-якою іншою спеціальністю, - три вступних екзамени (історія, іноземна мова, методика навчання історії та суспільних дисциплін).

Для того, щоб навчатися в магістратурі історичного факультету за спеціальністю 032 Історія та археологія, вступникам потрібно скласти три вступних екзамени: історія, іноземна мова у формі ЗНО, методика навчання історії та суспільних дисциплін.

Сфери працевлаштування випускників історичного факультету

Фахівець історії та археології може працювати в науковій, організаційно-управлінській та освітній галузях; на викладацьких та інших посадах у закладах освіти; в органах державної влади і місцевого самоврядування; в аналітично-інформаційних інституціях; у друкованих та електронних засобах масової інформації, PR-технологіях; у соціальних і культурних закладах, громадських організаціях, партіях тощо.

Студенти, котрі навчаються за спеціальністю "Середня освіта. Історія", засвоюють методики викладання історії у школі, здобувають поглиблені знання з педагогіки, історії (з наголосом на предметах, необхідних для розвитку історичної свідомості учнів – історії України, всесвітній історії, народознавстві, історичному краєзнавстві), філософії, політології, української та іноземних (зокрема, англійської та польської) мов та зможуть працювати в освітній, науковій, музейній, туристичній та інших галузях.

Адреса факультету: вул. Садова, 28, новий корпус УДПУ, приймальна комісія працює в ауд.105.

Телефони: (04744) 3-40-44, 098 867 26 67, 063 519 10 67, 096 294 45 49.

Сайт факультету: https://history.udpu.edu.ua

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пресцентр УДПУ