За довгу історію нашого навчального закладу для сотень студентів університетський гуртожиток перетворився на другий дім, куди завжди хочеться повертатися після насиченого робочого дня, де можна і відпочити, і провести час з друзями, і наполегливо працювати над собою та здобувати нові знання.

Завдяки турботі адміністрації  університету, студентські гуртожитки до початку нового навчального року поповнилися не лише новими сучасними меблями. Дуже багато зроблено, аби в університетських гуртожитках були більш комфортні умови для навчання та відпочинку студентів, занять улюбленими справами (спорт, художня самодіяльність, творчі захоплення) та комфортабельного побуту. Прокладено нову теплотрасу до обох  гуртожитків із застосуванням попередньо ізольованих труб, щоз начно економить витрати. Встановлено вузол регулювання споживання теплової енергії, завдяки якому можна розумно економити енергоносії. Відремонтовані під’їздні дороги до гуртожитків. Заплановано капітальні ремонти фасаду гуртожитків одночасноі з їх утепленням. За кошти університету придбано значну кількість нових меблів для покращення побуту студентів, щоб ті почувалися у нових для себе умовах, як удома. Закуплено шафи, тумби, полички, столи, стільці та ліжка й матраци для них. Під час навчання студентів гуртожиток  для них стає другою домівкою. Тому адміністрація університету звертає надособливу увагу на створення комфортних умов проживання.

Приходять батьки, цікавляться, в яких умовах будуть проживати їх діти, відвідують затишні аудиторії, читальні зали, задають питання студентам, які навчаються в університеті і проживають у гуртожитках – адже ніщо так не переконує, як наочний приклад. Для самостійного навчання мешканців гуртожитку в кімнатах створені всі умови, на території обох будівель є Vi-Fi зона, працює читальний зал. Для послуг студентів - перукарня, пральня, переобладнані душові, туалети, місця для миття рук, кімнати для приготуванняїжі, гуртожитський інвентар.

Слід сказати, що юнаки та дівчата, які проживають у гуртожитках, зазвичай проходять інструктаж з техніки пожежної безпеки, з експлуатації електропобутових приладів, побутової радіоапаратури і газового обладнання, а також по користуванню ліфтами. Всі вони зобов’язані знати правила внутрішнього розпорядку і суворо їх дотримуватися, адже університет надає студентам гуртожиток, передусім, для проживання під час навчання, тому головне їх завдання -вчитися. Також кожен мешканець гуртожитку має можливість займатися спортом і підтримувати здоровий спосіб життя. Недалеко від гуртожитку і дендропарк «Софіївка», де студенти у вільний час можуть відпочити і насолодитися прекрасним.

Проживання в студентському гуртожитку, який, без перебільшення, є великою школою життя - це тема, яка ніколи не втратить популярність. Спогади про життя в гуртожитку, студентських друзів і вечірки гріють душу усе життя. В УДПУ роблять все, щоб у пам’яті студентів, які проживали у гуртожитках, залишилися лише гарні спогади.

Отже, найкращі роки життя – студентські. І саме від вас залежить якими вони будуть. Нові знайомства, друзі, переїзди, враження, спільні вечері, часте недосипання, смішні життєвіі сторії – тут є свої плюси, які не зважають на мінуси. У цьому випадку великим плюсом виступає мрія студентів – опанувати омріяну професію. Нехай ніщо не стане на заваді ваших мрій і зусиль.

ЛЮБІТЬ ТА ДОГЛЯДАЙТЕ ДІМ, В ЯКОМУ ПРОВЕДЕТЕ НЕЗАБУТНІ СТУДЕНТСЬКІ РОКИ!  

https://stud.udpu.edu.ua/hurtozhytky

Пресцентр УДПУ