Сьогодні – День Державного Прапора України. Його святкують мільйони людей. Українці – наймиролюбніша нація. Українці люблять свій дім, свою родину, рідну землю і свою Батьківщину. На нашому прапорі кольори безхмарного неба, сонячносяйного колосся пшениці, що є ознакою світлих помислів та щедрих плодів невтомної праці.


Наш прапор – символ боротьби (так було споконвіку у кожної нації). У мирний час, у пору стабільного розвитку над цим мало задумуєшся. Проте наразі ми переконуємось, що в епоху перемін прапор єднає і надихає на здійснення поступків в ім’я держави. Синьо-жовтий стяг став символом незалежності й незламності України. Небувале піднесення патріотизму, незламну волю до єднання та розвитку українці демонструють зараз повсюди. І проявом цього перш за все є піднесення ролі й усвідомлення важливості державного прапора. Воїни української армії відстоюють мир і спокій, нашу незалежність й піднімають державні прапори над визволеними від сепаратистів населеними пунктами. Патріоти держави вкладають душу, розфарбовуючи у кольори державного прапора мости і будівлі. Любов до нашого стягу демонструють під час флеш-мобів. Кольори національної символіки у корзинах квітів, у вінках дівчат, у стрічках, у вбранні молоді. Прапор на установах і на авто, у малюнках дітей…



Студенти УДПУ імені Павла Тичини теж гордо підносять синьо-жовтий стяг, здобувши чергову звитягу. Наші переможці, самодіяльні митці, волонтери прославляють свою альма-матер, рідний край і поєднують це із державним прапором. Де б не побували наші юнаки та дівчата, яку б перлину рідної України не відкрили вперше для себе, яку б вершину не здолали – скрізь поруч із ними національна символіка, Державний Прапор України.





Наші люди сильні й мудрі. Україна – велика родина. Нехай же буде вона єдиною і мирною! Нам слід вірити, любити, надіятись – все буде добре! З головним символом України ми збудуємо краще життя! З нами Бог!

Пресцентр УДПУ