Успішне працевлаштування випускників університету – це найперша оцінка діяльності навчального закладу та якості освітніх послуг, які він надає студентам. Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини забезпечує якісну підготовку вчителя, адже наша освітня парадигманавчити, розкрити нахили та розвинути таланти й допомогти студентам знайти своє місце у житті.

Професійні знання і навички, які студенти отримують під час навчання в університеті, завдяки висококваліфікованим і небайдужим до долі своїх студентів викладачам, допомагають отримати хорошу роботу, оволодіти новою сферою діяльності, а у майбутньому відкрити справу свого життя.

Яскравим прикладом успішної кар’єри є випускник факультету фізичного виховання (2010 рік), а тепер тренер вищої категорії з боксу Віктор Петриченко.

Свою тренерську діяльність він розпочав ще під час навчання в університеті з ініціативи доцента В. Ткаченка. Уже у 2008 році став співзасновником Уманської міської федерації боксу «Ринг». У 2012 році, завдячуючи успіхам уманських боксерів, було відкрито відділення боксу в Уманській ДЮСШ.

За роки роботи та тренерській посаді Віктор Петриченко виховав 5 Майстрів спорту України, 1 Майстра спорту України Міжнародного класу, 5 Кандидатів у майстри спорту України.

Два вихованці тепер уже успішного тренера ставали призерами Чемпіонату Європи, серед яких студент Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Євген Овсянніков. Загалом вихованцями Віктора завойовано 114 медалей в кубках та чемпіонатах України. Сьогодні Віктор Петриченко є головою та співзасновником Уманської міськрайонної федерації боксу «Арес». Багато його кращих вихованців навчалися або продовжують здобувати освіту в нашому університеті. 

Успішну спортивну та тренерську кар’єру має Олександр Казанюк, якій також є випускником факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. У 2012 році почав працювати тренером з футболу у ДЮСШ м. Умані, а вже у 2017 році став головним тренером футбольного клубу «УТК», який у 2018 році став Чемпіоном та володарем Кубку Черкаської області.

Крім тренерської діяльності, Олександр займався професійним футболом, грав у Чемпіонаті України за такі професійні футбольні команди: ФК «Черкаси», ФК «Олександрія», ФК «Таврія».

Отже, з упевненістю можемо стверджувати, що педагогічна освіта, яку отримують випускники УДПУ, зокрема на факультеті фізичного виховання, допомагає їм реалізуватися у професійній галузі, займатися тією справою, яка приносить задоволення в житті.

Сергій Ящук,
доктор педагогічних наук, доцент,
декан факультету фізичного виховання

Пресцентр УДПУ