Студенти першого курсу мистецько-педагогічного факультету напряму підготовки «Музичне мистецтво» разом зі своїм викладачем, доцентом кафедри української літератури та українознавства та кафедри музичного мистецтва Василем Семенчуком проходили фольклорну практику на Кіровоградщині, в Ульяновському районі, а саме в селі Синьки.

Практика є невід’ємною частиною навчального процесу у підготовці висококваліфікованих працівників. Метою фольклорної практики було дослідження та зібрання української народної музичної творчості, здобуття знань, умінь, певних навичок та застосування їх у сфері своєї професійної діяльності. Щедрівки, колядки, веснянки й інші пісні є душею нашого народу, його духовним й культурним надбанням. Всі ці співанки першокурсники могли почути від місцевих старожилів села Синьки. Ділилися своїми знаннями Ганна та Зінаїда Галаган, Яна Кавалішна, Тетяна Крамар, Любов Обелінська та Марія Кацан.

Студенти були щиро вдячні за здобуту інформацію та позитивний досвід. Зокрема, у сприянні проходження фольклорної практики у селі Синьки начальнику відділу освіти, молоді та спорту Ульяновського району Володимиру Луценку, а також директору «ЗОШ І-ІІІ ст.» с. Синьки Альбіні Семенченко. Тож, маємо надію незабаром почути зібраний фольклорний матеріал у виконанні творчих колективів нашого університету.

Пресцентр УДПУ