Науково-педагогічні працівники факультету української філології, професори Тетяна Тищенко, Оксана Зелінська та доцент Василь Денисюк взяли участь у роботі ІХ Міжнародного конгресу україністів, який нещодавно проходив у м.Києві. Високий представницький рівень заходу підтверджувала велика кількість високоповажних гостей, представників виконавчої та законодавчої влади, вчених-дослідників історії та культури України й українського народу з усього світу.

До учасників масштабного загальнокультурного та наукового форуму, який цьогоріч був присвячений 100-річчю Національної академії наук, з вітальними словами звернулися віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха, президент Міжнародної асоціації україністів Міхаель Мозер. Поважні гості у своїх виступах акцентували увагу на реформуванні академічної науки в річищі євроінтеграційних процесів України, на нових викликах, які нині стоять перед українським суспільством та науковою громадою.

Науковці Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини в мовознавчих секціях різного спрямування презентували роботу Східноподільського лінгвокраєзнавчого центру нашого закладу та долучилися до обговорення актуальних мовознавчих проблем. Зокрема, доктор філологічних наук Оксана Зелінська взяла участь у роботі секції «Українське мовознавство: стан і перспективи», кандидати філологічних наук Тетяна Тищенко та Василь Денисюк – у секції «Українська лексикографії та термінологія: досвід, проблеми і шляхи їх вирішення».

Спільно із учасниками всіх мовознавчих секцій філологи УДПУ долучилися до пошанної академії, присвяченої пам’яті Великого Українця, ревного хранителя українського лінгвородоводу, члена-кореспондента НАН України Василя Німчука, який з-поміж усіх своїх сподвижницьких трудів ініціював і створення Східноподільського лінгвокраєзнавчого центру в нашому університеті.

Науковці-учасники форуму висловлюють слова подяки ректорату університету, факультету української філології й кафедрі української мови та методики її навчання за надану можливість узяти участь у роботі Конгресу, дізнатися про досягнення колег у різних галузях українознавчих досліджень.

Пресцентр УДПУ