Викладачі кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини побували в Пісківському історико-меморіальному музеї Павла Тичини, що розташований у селі Піски Бобровицького району Чернігівської області.

Під час екскурсії філологи дізналися цікаві історичні факти про створення музею видатного поета, чиє ім`я носить наш університет. Цікаво, що відкрили відбудовану родинну хату письменника лише у травні 1981 року з нагоди відзначення 90-річчя з дня народження Павла Тичини. Нині ця садиба є меморіальним відділом Пісківського музею, де розміщені автентичні речі селянського побуту, родинні фотографії матері, братів, сестер поета. Стіни оселі прикрашені рушниками. На подвір’ї біля стін садиби стоїть пам’ятник поетові.

В селі Піски покоїться прах батька і матері Павла Тичини. Ще й досі в центрі села росте старезна Тичинівська липа, яку мешканці села вважають своєю святинею. Саме про неї Тичина написав свій вірш «Ви знаєте, як липа шелестить у місячні весняні ночі?»

Проведений день на батьківщині Павла Тичини духовно збагатив науковців, наповнив неймовірними відчуттями, новими враженнями та емоціями.

Пресцентр УДПУ