В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини є традиційним проведення фестивалю педагогічної творчості, який було започатковано в 1990 році ректором (на той час), доктором педагогічних наук, академіком Володимиром Кузем. Модератором заходу традиційно виступає кафедра виховних технологій та педагогічної творчості факультету початкової освіти (завідувач – кандидат педагогічних наук, доцент Вікторія Макарчук). За три десятиліття поняття «конкурс» та «тиждень» поступово переросли у фестиваль педагогічної творчості, але не змінилася ідея, закладена його засновниками. Фестивалі присвячуються вшануванню спадщини відомих вітчизняних педагогів, або ж актуальним проблемам педагогічної науки та спрямовуються на творчий розвиток майбутніх учителів, виявлення неординарних особистостей та креативних лідерів.

Студенти усіх факультетів та інституту разом з викладачами-наставниками ретельно готуються до цієї важливої події, адже конкурсна програма включає широкий та різнобічний спектр завдань, необхідних для формування професійної майстерності майбутнього учителя. Серед них: презентація команди, бліц-опитування, домашнє завдання, моделювання педагогічних ситуацій та інше. В усі часи фестиваль збирав і продовжує збирати велику глядацьку аудиторію, яка гучними оплесками підтримує учасників. Завершується захід традиційним виконанням Гімну педагогічної творчості та нагородами від ректорату і профкому університету.

Епоха інноваційного суспільного розвитку підвищує вимоги до сучасного педагога, потребує постійного вдосконалення його фахової підготовки, а фестиваль педагогічної майстерності є саме тим майданчиком, де студенти шліфують та удосконалюють свою майстерність.

Пресцентр УДПУ