В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся 29-ий фестиваль педагогічної творчості, який цьогоріч було присвячено пам’яті відомого педагога і науковця сучасності, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора педагогічних наук, професора, члена Національної Академії педагогічних наук України, багатьох міжнародних та наукових організацій Володимира Кузя.

Саме за його ініціативи у 1990 році вперше на сцені зібралися команди, щоб позмагатися у педагогічній майстерності. За 29 років поняття «конкурс» та «тиждень» поступово переросли у фестиваль педагогічної творчості. Модератором заходу традиційно виступає кафедра виховних технологій та педагогічної творчості факультету початкової освіти (завідувач – кандидат педагогічних наук, доцент Вікторія Макарчук).

Вітаючи із відкриттям фестивалю, перший проректор, професор Андрій Гедзик побажав студентським командам творчих ідей, натхнення і зазначив, що в університеті завжди будуть підтримувати прагнення молоді розвиватися та удосконалюватися.

Цього року у фестивалі взяли участь 4 об’єднані команди: «БЕМС» (факультети природничо-географічний, історичний, соціальної та психологічної освіти); «Family» (навчально-науковий інститут економіки та бізнес-освіти, факультети фізики, математики та інформатики, української філології); «БУМ» (факультети початкової освіти, дошкільної та спеціальної освіти, фізичного виховання); «29 вареників» (факультети мистецтв, іноземних мов, інженерно-педагогічної освіти) .

Кожна команда продемонструвала свої знання, вміння та творчість у таких конкурсах: «Презентація», «Розминка», «Домашнє завдання» і вкотре довела, що наші студенти талановиті, креативні, винахідливі, вміють оригінально та нетрадиційно вирішувати завдання, усвідомлюють, що бути вчителем – справжнє мистецтво.

За результатами виступів команди були нагороджені почесними грамотами в номінаціях: «Майстерність педагогічного перевтілення» – команда «БУМ»; «Багатогранність творчої уяви» – команда «БЕМС»; «Національно патріотичний колорит» – команда «29 вареників»; «За активну екологічну позицію» – команда «FAMILY».

Завершився фестиваль флешмобом учасників під пісню «Хай Вам сіється, родиться» у виконанні студентки факультету мистецтв Влади Шевченко.

Пресцентр УДПУ