Студентським науковим товариством (СНТ) факультету соціальної та психологічної освіти проведено захід «Феноменологія страху та засоби його подолання». Тема була актуальною та цікавою для студентів, адже кожен має власні страхи, що виявляються в повсякденному житті, перешкоджають планам на майбутнє, сковують і паралізують вольову сферу особистості.


Заздалегідь члени СНТ роздали академічним групам опитувальник ієрархічної структури актуальних страхів особистості, що дало можливість визначити рівень страху студентів ФСПО. У ході засідання було обговорено такі питання як феноменологія страху, класифікація основних видів страху, причини виникнення страху, особливості поведінки людини в умовах негативних емоційних процесів, ефективні засоби та прийоми подолання існуючих страхів.

Практикуючий психолог Юлія Клименко представила учасникам заходу методику боротьби зі страхом та провела тренінгові заняття з метою зниження інтенсивності прояву страху. Студенти проявили активність, зацікавленість, брали участь в обговоренні злободенних питань, висловлювали власні думки, виконували різноманітні завдання. Зі своїми довідками виступили студенти-магістранти, голова студентського наукового товариства факультету Юлія Вакуліна, Юрій Чорний та Марія Краєва.


На завершення засідання СНТ студентам була презентована пам’ятка «Що робити зі страхом», яка включала в себе принципи боротьби з основними страхами людини.

Координатор роботи СНТ, заступник декана з наукової роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Олена Балдинюк подякувала за допомогу в проведенні цікавого і корисного наукового заходу практикуючому психологу Юлії Клименко та всім його учасникам.


Пресцентр УДПУ