9 листопада вся країна разом писатиме 18-тий радіодиктант єдності. Цьогоріч він пройде під гаслом #пишеморазом. Організатори кажуть, це не просто нагода перевірити власну грамотність, а національний флешмоб задля об'єднання навколо мови.

Взяти участь зможе кожен охочий у будь-якому куточку світу. Текст об 11:30 озвучуватимуть на UA: Українське радіо, телеверсію транслюватиме Суспільний мовник. Дублюватимуть трансляцію і на сторінках мовника у соцмережах.

Нагадаємо, що тексти для радіодиктанту замовляють спеціально. У них немає авторських знаків чи суперечливих орфограм. Торік свої радіодиктанти надіслали майже 29 тисяч людей. Жодної помилки не зробило 123 учасники.

Усі охочі традиційно можуть надіслати роботи поштою на адресу вул. Хрещатик, 26, Київ - 1, 01001 із позначкою "Радіодиктант"(лист має бути надісланий того ж дня або 10 листопада — про це свідчитиме поштовий штемпель), відсканувати або сфотографувати текст і впродовж 24 годин після закінчення акції надіслати електронної поштою на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Зображення має бути якісним, текст — написаним від руки (роботи, набрані у будь-якому текстовому редакторі, не розглядатимуться). Комісія приймає також тексти, написані шрифтом Брайля.11 листопада текст радіодиктанту буде оприлюднено на сайті UA: Українське радіо.

Раді будемо вас бачити об 11.00 годині в 407 аудиторії корпусу№3. #пишеморазом!

Пресцентр УДПУ