Українознавча робота є важливою складовою в системі національно-патріотичного виховання підростаючого покоління і займає вагоме місце у діяльності факультету української філології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

25 червня на факультет завітали вихованці табору «Лісовичок» Уманського міського центру еколого-натуралістичної творчості. Разом з доцентом кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання, членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України Наталією Осіпенко вивчали народні традиції лялькарства. Під час зустрічі майстриня ознайомила з історією походження ляльки-мотанки, обрядами і звичаями з якими вона пов’язана. Візуалізацією розповіді слугувала виставка традиційних іграшок.

Високий градус літньої температури не став на заваді активній творчості. Адже кульмінацією зустрічі був майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки. Діти з величезним задоволенням мотали горішок-основу тканиною, загадували бажання, вкладали найщиріші емоції та занурювалися в цікаву подорож минулого українського народу.

У результаті всі учасники майстер-класу отримали гарний настрій від спільної роботи та власні рукотвори – ляльки-мотанки, які виявилися такими різними зі своїм індивідуальним образом та характером.

Пресцентр УДПУ