Професіоналізм, компетентність, обізнаність з найсучаснішими досягненнями в галузі лінгвістики, методики викладання іноземних мов, педагогічної компаративістики, участь у міжнародних освітянських проектах та сприяння інтегруванню України у європейський та світовий освітній простір визначають сьогодні обличчя факультету іноземних мов Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та пріоритети його діяльності.

На факультеті працюють доктори наук, професори, кандидати наук, доценти, Заслужені працівники освіти України та досвідчені викладачі-методисти. Разом з досвідченими спеціалістами працюють також молоді, перспективні викладачі, які підвищують свій науковий і фаховий рівень у провідних університетах нашої країни та зарубіжжя.

Надія Михайлівна Бріт – кандидат педагогічних наук, професор кафедри англійської мови та методики її навчання розпочала свій науково-педагогічний шлях  в УДПУ імені Павла Тичини у 1975 році.

Надія Михайлівна започаткувала спеціальність «Англійська мова і література», упродовж 2005 -2016 років очолювала факультет іноземної філології. За її керівництва факультет став справжнім осередком іншомовної освіти та центром підготовки висококваліфікованих фахівців у регіоні, який  багато років поспіль займав провідні позиції в рейтингу навчально-методичної роботи університету. З 2007 року  очолює Регіональний центр навчання іноземних мов.

За її керівництва у підрозділі було створено потужну університетську інфраструктуру із сучасними лінгафонними та комп’ютерними класами, модернізовано навчальні аудиторії та кабінети.

Надія Михайлівна проходила стажування у найкращих англомовних університетах світу: у Великій Британії (Кембридж – 1991рік) та у США (Каліфорнія – 1991 рік).

Автор понад 120 науково-методичних праць, серед яких 3 монографії, близько 26 навчальних посібників з іноземної мови для студентів закладів вищої педагогічної освіти, 6 з яких під грифом Міністерства освіти і науки України.

За багаторічну сумлінну працю Бріт Надії Михайлівні присвоєно почесне звання «Заслужений працівник народної освіти України» (1995 рік) та нагороджено Почесними грамотами Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України, Головного управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації; нагрудними знаками: «Відмінник народної освіти УРСР» (1990 рік), «Василь Сухомлинський», орденом княгині Ольги ІІІ ступеня .

 

Кандидат філологічних наук, доцент  кафедри теорії та практики іноземних мов Марія Андріївна Кирилюк розпочала свій трудовий шлях в університеті  в 1975 році.

З 1996 по 2000 року Марія Кирилюк працювала на посаді декана філологічного факультету, а з 2005 по 2007 рік завідувала кафедрою германської філології.

Марія Андріївна – висококваліфікований фахівець та науковець, яка ефективно поєднує викладацьку, наукову та виховну роботу. У якості керівника секції німецької мови на кафедрі теорії та практики іноземних мов допомагає становленню молодих фахівців. Автор понад 90 наукових праць у галузі романо-германської філології та лінгводидактики, серед яких 3 підручники з грифом МОН та 15 навчально-методичних посібників.

Марія Андріївна є членом Міжнародного товариства німецької мови (GesellschaftfürdeutcheSprache, Wiesbaden, Deutschland), підтримує тісний зв’язок з Німецькою службою академічних обмінів (DAAD), до діяльності якої активно долучає студентів та молодих вчених.

За високий професіоналізм, значні здобутки в науковій та міжнародній діяльності у 2003 році включена до переліку германістів України(GermanistikanHochschuleninderUkraine), а з 2007 року є членом Української спілки германістів вищої школи.

За сумлінну працю була відзначена високими нагородами, серед яких: Почесна грамота Управління народної освіти обласної профспілки, Почесна грамота до 75 річчя УДПУ, Нагрудний знак «Відмінник освіти України».

Алла Степанівна Гембарук – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри англійської мови та методики її навчання. Керівник науково-дослідної лабораторії навчання іноземних мов Регіонального центру навчання іноземних мов, що працює під егідою Інституту педагогіки НАПН України .Сумлінний, відповідальний, творчий, ініціативний педагог, яка забезпечує високий рівень викладання фахових дисциплін на факультеті іноземних мов.

Алла Степанівна автор понад 80 наукових праць у галузі іноземної філології, серед яких 2 навчальних посібники з грифом МОН України та 16 навчально-методичних посібників.

Будучи членом робочої групи«Шкільний вчитель нового покоління», спільного проекту МОН України та Британської Ради в Україні, Алла Степанівна з робочими візитами у межах проекту відвідала Університет світових мов у містах Ташкент(Узбекистан) та Норідж (Велика Британія). Вона є розробником інноваційної програми «Методика навчання англійської мови», а також взяла участь у її пілотуванні.

Гембарук Алла Степанівна двічі отримувала гранти на проходження стажування в університеті Порту (Португалія) у рамках проекту Mobile+ програми Erasmus+ та у рамках проекту Mobile+2 програми Erasmus+.

За сумлінну працю неодноразово відзначена високими нагородами. Серед яких: Почесна грамота Міністерства народної освіти УРСР, Почесна грамота Міністерства освіти України, Нагрудний знак «Відмінник освіти України», нагрудний знак «О. А. Захаренко».

Віта Валеріївна Безлюдна, доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри іноземних мов в УДПУ імені Павла Тичини. Пройшла шлях від викладача іноземних мов до доктора педагогічних наук, професора кафедри іноземних мов, а з 2018 року – завідувач кафедри іноземних мов.

 Віта Валеріївна – висококваліфікований фахівець і науковець, яка ефективно поєднує наукову і навчально-виховну роботу. Автор понад 100 наукових праць у галузі порівняльної педагогіки та теорії і практики викладання іноземних мов, серед яких 3 монографії, 11 праць навчально-методичного характеру, у тому числі наукові праці, опубліковані у вітчизняних і міжнародних рецензованих фахових виданнях, 2 публікації у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus та Web of Science.

Прагнучи до освоєння нових знань є менеджером у проекті програми Європейського Союзу Еразмус+ КА2 – Розвиток потенціалу вищої освіти, (MoPED).

Віта Валеріївна пройшла наукові стажування в Університеті Деусто(Іспанія), Гірничо-металургійній академії імені Станіслава Сташиця (Польща)та Кіпрському Університеті (Кіпр).Також, пройшла навчання в ThefirstKyivStateCoursesofForeignLanguages.

Ірина Олександрівна Білецька – доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри теорії та практики іноземних мов. Як висококваліфікований фахівець та науковець плідно поєднує викладацьку, наукову та виховну роботу, здійснює керівництво постійнодіючою студентською проблемною групою «Сучасні тенденції розвитку лексикології англійської мови».

Автор понад 100 наукових праць серед яких 2 монографії, 22 посібника, 12 методичних рекомендацій, 55 статей, 13 тез, 3 авторських свідоцтва.

Реалізуючи свій науковий потенціал Ірина Олександрівна є членом редакційної колегії Збірника наукових праць УДПУімені Павла Тичини (Категорія Б), завідувачем науково-дослідної лабораторії лінгвокультурології та зіставної лінгвістики Регіонального центру навчання іноземних мов, лабораторій «Навчання іноземних мов» і Педагогічної компаративістики Регіонального центру навчання іноземних мов.

Стажується у провідних ЗВО України та закордоном,член Міжнародної асоціації учителів англійської мови як іноземної, Європейської асоціації педагогів та психологів «Наука», Міжнародного наукового клубу GALILEI, Української асоціації дослідників освіти (UERA), та Міжнародного товариства імені В.О. Сухомлинського.

За сумлінну працю була відзначена різного рангу нагородами.

 

Заболотна Оксана Адольфівна–професор, доктор педагогічних наук, жінка-науковець.

Вона – автор та укладач 2 підручників, рекомендованих МОН України, 10 навчальних посібників, створених для студентів немовних спеціальностей вищих закладів педагогічної освіти.

Як координатор міжнародної діяльності УДПУ імені Павла Тичини розпочала та продовжує свою роботу над цілою низкою проектів, серед яких:«Україна – ЄС: крос-культурні порівняння в освітніх дослідженнях» (JeanMonnetModule) фінансований Європейською Комісією, «Європейські індикатори якості освітніх досліджень для розширення можливостей освітян в Україні» (JeanMonnetSupporttoAssociations Project) фінансований Європейською Комісією, «Attheeducationalcrossroads: theevidencebaseddialoguewithnationalminoritiesinChernivtsiandZakarpattiaregions» – Фінська підтримка українських реформ, «Сприяння розвитку регіональних англомовних професійних спільнот» (IATEFL i Британська рада в Україні).

Оксана Адольфівна є членом робочої групи проекту «Європеїзація докторських програм у галузі освіти на засадах інтердисциплінарного та інклюзивного підходів» Програми Еразмус+ Жан Моне (К3) та координатором Міжнародної олімпіади з англійської мови для школярів м. Умань та м. Гнєзно. У 2013–2019 рр. – член робочої групи спільного проекту МОН України та Британської Ради в Україні «Шкільний вчитель нового покоління», в межах якого на численних зимових та літніх школах професійної майстерності, організованих Британською Радою в Україні, обговорено та розроблено інноваційну програму «Методика навчання англійської мови».

Заболотна Оксана Адольфівна– член спеціалізованої вченої ради при Сумському державному педагогічному університеті імені А. С. Макаренка, опонує на захистах дисертацій з педагогічних наук, під її керівництвом захищено понад 9 кандидатських та одна докторська дисертація.

Перебуваючи у постійному науковому пошуку, вона проходить стажування у провідних університетах світу, є запрошеним лектором в найбільших університетах Польщі (м. Лєшно, м. Познань, м. Гнєзно) та членом Асоціації американознавців України, Міжнародної асоціації викладачів англійської мови як іноземної «IATEFL UKRAINE», Української асоціації дослідників освіти та ін.

Оксана Адольфівна керує Лабораторією педагогічної компаративістики Регіонального центру навчання іноземних мов, є науковим кореспондентом Лабораторії порівняльної педагогіки Інституту педагогіки АПН України, головним редактором часопису «Порівняльно-педагогічні студії», членом редакційної колегії журналів «AdvancedEducation» (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут») «Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології» (Сумський державний педагогічний університет ім. А.С. Макаренка), рецензентом численних монографій, посібників та інших наукових праць.

За вагомий особистий внесок у виховання, навчання, професійну та наукову підготовку студентської молоді, організацію та вдосконалення навчально-методичної, виховної та науково-дослідної роботи, а також багаторічну сумлінну працю була відзначена Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України, Почесною грамотою Черкаської обласної ради.

Пресцентр УДПУ