Центром іншомовної освіти в місті та регіоні є факультет іноземних мов Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Обличчя факультету та пріоритети його діяльності сьогодні визначають професіоналізм, компетентність, обізнаність із найсучаснішими досягненнями в галузі лінгвістики, методики викладання іноземних мов, педагогічної компаративістики, участь у міжнародних освітянських проектах та сприяння інтеграції України у європейський та світовий освітній простір.

Факультет іноземних мов УДПУ імені Павла Тичини готує фахівців на денній та заочній формах навчання за освітніми рівнями бакалавр та магістр.

Крім ґрунтовного вивчення англійської мови, студенти факультету мають гарну можливість отримати спеціалізацію ще з однієї іноземної мови на вибір (німецької, французької, іспанської). Під час навчання студенти беруть активну участь в міжнародних освітніх та наукових проектах, конференціях, паралельно навчаються за кордоном за програмами подвійного диплома та академічних і наукових обмінів.

Для здобуття вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр» вступники на базі повної загальної середньої освіти повинні подати сертифікати зовнішнього оцінювання з таких предметів: українська мова та література; іноземна мова; історія України або географія.

Абітурієнти, що мають кваліфікацію молодшого спеціаліста із суміжних спеціальностей, мають можливість вступу відразу на другий курс. Для цього потрібно скласти фахові випробування з іноземної мови (англійської) та практичного курсу англійської мови.

Для вступу на освітній рівень «Магістр» денної та заочної форми навчання потрібно скласти вступні випробування. Вступати до магістратури факультету іноземних мов можуть випускники бакалаврату за відповідною та іншою спеціальністю.

Пряма магістратура за спеціальністю 014.02 Середня освіта. Мова і література (англійська): термін навчання 1 рік 4 міс., вступні випробування - методика викладання англійської мови; іноземна мова (англійська).

Перехресна магістратура за спеціальністю 014.02 Середня освіта. Мова і література (англійська): термін навчання1 рік 9 міс., вступні випробування - методика викладання англійської мови; практичний курс англійської мови; іноземна мова (англійська).

Пряма магістратура за спеціальністю 035.04 Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно): термін навчання 1 рік 4 міс., вступні випробування - теоретична граматика, іноземна мова (англійська).

Перехресна магістратура за спеціальністю 035.04 Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно): термін навчання 1 рік 9 міс., вступні випробування - теоретична граматика, теоретичний курс англійської мови, іноземна мова (англійська).

Адреса факультету: м. Умань, вул. Садова, 28, новий корпус УДПУ, ауд.№105.

Телефони: (04744) 4 04 93, 093-915-10-97

Сайт факультету: https://fld.udpu.edu.ua

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пресцентр УДПУ