В умовах сьогодення набуває гострої потреби активізація роботи щодо підвищення ефективності інтеграції вітчизняних вчених у світову наукову спільноту, належного представлення здобутків вітчизняної наукової сфери у світовому інформаційному просторі.

Важливим складником рівня закладу вищої освіти є вихід його інтелектуального продукту на європейський і світовий рівень. Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини активно працює в цьому напрямі. Так, університет є засновником (співзасновником) 6 збірників та наукових журналів, що входять до Переліку наукових фахових видань України:

Категорія «Б»:

«Економічні горизонти»;

«Порівняльно-педагогічні студії».

Категорія «В»:

«Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини»;

«Проблеми підготовки сучасного вчителя»;

«Історико-педагогічний альманах»;

«Психолого-педагогічні проблеми сучасної школи».

Фахові видання університету постійно підвищують свій імпакт-фактор та індексуються у наукометричних базах даних, пошукових системах і репозитаріях (Index Copernicus; Google Scholar; CrossRef; ISSN International Centre (м. Париж); WorldCat (США); Bielefeld Academic Search Engine (BASE); Українська науково-освітня мережа УРАН; Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського; Реферативна база даних «Україніка наукова» та ін.).

Крім фахових наукових видань університет також є засновником журналів різного спрямування, які розвиваються в напрямі отримання статусу фахових: «Філологічний часопис», «Уманська старовина», «Соціальна робота і соціальна освіта», «Психологічний журнал».

Вцілому наукові видання УДПУ активно реалізують комунікаційну стратегію закладу вищої освіти, забезпечують функціонування інформаційного простору, підвищують його авторитет у наукових колах через високоякісні публікації.

Так, нещодавно вийшов оновлений збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини «Проблеми підготовки сучасного вчителя». З матеріалами, які увійшли до випусків у 2019 році, пропонуємо ознайомитися на сайті видання.

Пресцентр УДПУ