В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини пройшов етнофестиваль-ярмарок «Відкритий простір для творчості». Сьогодні на території корпусу №4 гостинно приймали вокальні, інструментальні, хореографічні, фольклорні колективи, майстрів народної творчості, мистецькі школи, учнів загальноосвітніх навчальних закладів, науковців, викладачів, педагогів, студентів, представників ЗМІ та всіх поціновувачів української культури.

Етнофестиваль відбувався під егідою ректорату Уманського державного педагогічного університету мені Павла Тичини, Малої академії народного мистецтва (факультет мистецтв) та за сприяння Регіонального координаційного центру «Арсенал народного мистецтва», об’єднання творчої інтелігенції «ArtUman», галереї ArtUmanUkraіne Наталії Семененко.

Учасників та гостей фестивалю вітали проектор з гуманітарних питань Наталія Ревнюк, декан факультету мистецтв Інна Терешко, координатор регіонального фестивалю «Відкритий простір для творчості» Володимир Лопушан, завідувач кафедри образотворчого мистецтва Ольга Музика, начальник відділу туризму Уманської міської ради Людмила Гекалюк.

На гостей та відвідувачів фестивалю чекали майстер-класи, презентації та виставки робіт майстрів народної творчості, виступи художніх колективів. Зі сцени звучали народні пісні у різноплановому виконанні, цікавий гумор та чудова хореографія.

Активними учасниками фестивалю стали творчі колективи (чоловіче вокальне тріо «Гонта» у складі заслужених працівників культури України Валентина Купчика, Василя Семенчука, Петра Волошина; ансамбль народного танцю «Яворина»), сольні виконавці факультету мистецтв, актори студентського театру драми та комедії (керівник Наталія Алексеєва) УДПУ імені Павла Тичини.

Творчі колективи були нагородженні подарунками та дипломами учасників етнофестивалю за збереження, відродження та популяризацію традиційної культури, української обрядовості, розвиток усіх видів і жанрів аматорського мистецтва, відкриття нових можливостей для творчого самовиявлення людини.

Драйву та експресивності фестивалю додавали чудові ведучі Наталія Алексеєва (режисер Центру культури та дозвілля «Гаудеамус») та Володимир Петрик (магістрант факультету соціальної та психологічної освіти).

Етнофестиваль проводився з метою відродження, збереження та популяризації українського народного мистецтва, пошуку, підтримки та залучення до співпраці визнаних майстрів і талановитої молоді.

Пресцентр УДПУ