Чергова експедиція з вивчення ландшафтних комплексів малих річок Центрального Побужжя за участю науковців науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта», викладачів та аспірантів природничо-географічного факультету пройшла успішно. Керівництво екологічним заходом здійснювала доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри хімії, екології та методики їх навчання Світлана Совгіра.

В рамках експедиції, яка проводилась з метою залучення молоді до природоохоронної роботи у напрямку благоустрою прибережних смуг малих річок, учасники провели пошукові роботи по створенню нової екологічної стежки в заказнику «Каскад джерел». Зокрема, науковці УДПУ визначили оглядові майданчики, інформаційний супровід, траєкторію стежки, основні архітектурні рішення, цікаві пункти спостереження за живою природою і т.д. Екологи університету провели облік безхребетних і хребетних тварин, а також польові роботи зі збирання інформації для створення охоронних зобов'язань і паспортів на водні джерела.

Спільно з відповідальними за заказником члени експедиції провели конструктивне і плідне обговорення основних пунктів заявки (діяльності з реалізації місцевої ініціативи) природоохоронного проекту «Підвищення дебіту водних джерел на основі сталого використання рекреаційного та екосистемного потенціалу басейну малої річки Афія».

За підсумками проведеної роботи з держбюджетної теми отримано акт про впровадження результатів дослідження.

Пресцентр УДПУ