Наука краще засвоюється, коли поєднується із практикою, коли теоретичні знання подаються із вигадкою у вигляді гри. І чим «серйознішою» є обрана спеціальність, тим застосування подібних прийомів стає кориснішим і позитивно впливає на кінцевий результат навчання.

На економічному факультеті проведено Тиждень спеціальностей «Фінанси та кредит», «Економіка підприємства», «Облік та аудит», який розпочався конкурсною виставкою стіннівок «Ми і спеціальність» та діловою грою з бухгалтерського обліку, під час якої студенти проявили здатність економічно мислити, уміння імітувати реальні ситуації й визначати об’єкти бухгалтерського обліку.


Поєднати цікаве з корисним вдалося й під час проведення таких заходів, як квест «Ціль виправдовує засоби» та сінемологія «Формула власного успіху». Оскільки квест є подорожж до визначеної цілі через подолання перешкод, то студенти подорожували кафедрами та аудиторіями економічного факультету, виконуючи різноманітні завдання: зіграли в економічну показуху, складали доміно, пазли та розгадували ребуси.


Формулу власного успіху в рамках проведення проекту тематичної сінемології шукали студенти першого курсу спеціальностей «Фінанси та кредит», «Економіка підприємства», «Облік та аудит», переглядаючи короткометражні відео про шлях до успіху відомих людей.

Для студенів другого та третього курсів була проведена рольова гра «Навчання – крок до успіху», суть якої полягала у виявленні знань з економічних дисциплін. Після завершення гри команди були нагородженні сертифікатами, які дають їм право на отримання бонусних балів з таких дисциплін як «Регіональна економіка», «Історія економіки та економічної думки» та «Економіка підприємства».


З нагоди урочистої посвяти першокурсників спеціальностей «Економіка підприємства», «Фінанси і кредит», «Облік і аудит» було проведено науково-методичний семінар «Навчання. Кар’єра. Успіх», учасниками якого були: заступник директора Уманського районного центру зайнятості Михайло Шабаш, директор Уманського регіонального центру Страхової Групи «ТАС» Ігор Халахур, директор ПП «Довіра» Віталій Медведчук.


Декан економічного факультету, кандидат економічних наук, доцент Тетяна Комар та завідувач кафедри економіки підприємства, фінансів, обліку і аудиту, доктор економічних наук, професор Анатолій Музиченко вручили студентам першого курсу значки, на яких зображена емблема факультету та вислів Роберта Кійосакі: «Якщо хочеш бути багатим, потрібно бути фінансово грамотним!».

Кульмінацією святкування Тижня спеціальностей стала економічна гра «Залізний підприємець» (економічна гра, що дала можливість студентам спробувати себе в ролі підприємця без будь-якого ризику) та підведення підсумків конкурсу стінгазет «Ми і спеціальність».


Під час проведення Тижня спеціальностей студенти мали змогу продемонструвати якості ділової людини, творчий підхід до вирішення справи, комунікабельність і здатність до самостійного вибору сфери діяльності. Також у молодих людей зріс інтерес до вивчення економічних дисциплін, підвищилось вміння активно відстоювати власну думку, професійні інтереси та переваги. І що найголовніше – майбутні фахівці усвідомили власну відповідальність за роботу в команді.

Всі учасники проведених на економічному факультеті заходів проявили активність, зробили свій вагомий внесок у загальну справу і отримали досвід та позитивні емоції!

Пресцентр УДПУ