Представники природничо-географічного факультету УДПУ - професор кафедри хімії, екології та методики їх навчання Світлана Совгіра, викладач кафедри хімії, екології та методики їх навчання Роман Подзерей та аспірант Світлана Люленко взяли участь у зборах Міжнародної асоціації екологів університетів та екологічному форумі «Екологізація освіти – імператив стратегії збалансованого розвитку», які відбулися на базі Сумського національного аграрного університету під патронатом Міністерства освіти і науки України, Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова та Інституту екології економіки і права.

Основна мета заходу – розгляд провідних напрямків діяльності МАЕУ, обговорення стратегічних шляхів удосконалення екологічної освіти в Україні та Європі в контексті імперативу стратегії збалансованого розвитку, про участь МАЕУ в Міжнародному екологічному форумі «Довкілля для України-2014». Виступаючими піднімались різні питання щодо підготовки фахівців-екологів у ВНЗ, ролі шкільних та позашкільних закладів у екологічній освіті та вихованні з метою, так званого, наскрізного екопросвітництва. По основних питаннях порядку денного виступив радник, спеціально уповноважений Прем’єр-міністра України, академік НАПН України, доктор філософських наук, професор, президент МАЕУ Анатолій Толстоухов.


На зборах міжнародної асоціації екологів університетів (МАЕУ) була презентована доповідь голови Уманського районного осередку, професора Світлани Совгіри та представлені виконані комплексні дослідження, спрямовані на вирішення екологічних проблем засобами природоохоронної роботи на регіональному рівні. Світлані Василівні було урочисто вручено посвідчення голови Уманського районного осередку Міжнародної асоціації екологів університетів.


На екологічному форумі були презентовані доповіді Романа Подзерея «Енергозбереження в освітніх закладах» та Світлани Люленко «Природоохоронна робота як засіб збереження природи». За результатами заходу учасники отримали сертифікати, які засвідчують участь в екологічному форумі.


Пресцентр УДПУ