З 1 квітня в Україні стартувала кампанія «За чисте довкілля». В основі проекту міститься ідея організації заходів з благоустрою населених пунктів та прилеглих територій, очищення акваторій, збереження природоохоронних територій, заповідних та інших особливо цінних об’єктів, здійснення екологічного виховання та, зокрема, формування у молоді таких якостей, як почуття соціальної відповідальності, небайдужості, прагнення до активних дій з впорядкування і оздоровлення довкілля


9 квітня в рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» на замовлення управління Собківського лісництва ДПУ Уманський лісгосп (лісничий Петро Шевчук) проведено екологічну акцію «Лісам, паркам, скверам – бути чистими». Організаторами акції виступили співробітники науково-дослідної лабораторії «Екологія та освіта» УДПУ на чолі із професором Світланою Совгірою та аспірантом Світланою Люленко. У заході взяли участь викладачі, аспіранти, студенти наукової проблемної групи «Передбачити та запобігти», студенти 2 курсу природничо-географічного факультету та працівник профкому Лариса Дерещук.


Акція здійснювалася з метою поліпшення санітарного стану довкілля, ліквідації у лісах і дендропаркових зонах несанкціонованих сміттєзвалищ, надання реальної допомоги природі рідного краю. Під час заходу прибрано шість кілометрів лісового узлісся обходу №4 Собківського лісового господарства. Було дотримано всіх технологічних аспектів екологічного заходу: від прибирання сміття до його перевезення на сміттєзвалище. У загальному вивезено 100 м3 сміття та побутових відходів.

Пресцентр УДПУ