Нещодавно в "Артеку-Буковелі" відбувся Третій фестиваль дитячої книги "Читай українське", для участі в якому була запрошена доцент кафедри української літератури, українознавства та методики їх викладання УДПУ імені Павла Тичини, член Національної спілки письменників Марина Павленко. Як почесна гостя Марина Степанівна разом з літераторами Наталею Дев’ятко, Галиною Вдовиченко, Наталкою Малетич та Андрієм Бачинським провела зустрічі з юними читачами, які знаходяться на відпочинку в чудовому таборі у серці Карпат.

Великою приємністю для науковця університету було зустріти серед значної кількості працівників табору випускників та студентів Уманського державного педагогічного університету. Серед них - Аліна Салій, випускниця факультету іноземної філології, яка є нині директором "Буковельського" "Артеку" і водночас головною натхненницею фестивалю; Анастасія Марищук, випускниця факультету мистецтв, яка працює методистом табору, а також була відповідальною за організацію роботи письменників та їхні зустрічі з читачами під час заходу. В тандемі із Романом Тарасюком (теж нашим студентом і неодноразовим ведучим університетських заходів) Настя виступила ведучою фестивалю "Читай українське".

Із радістю зустріла Марина Степанівна і студентів "рідного" факультету української філології Уляну Лопушанську й Аліну Ягуфарову, які із піднесенням розповідали своєму викладачеві про роботу з дітьми в якості вожатих.

Спільно із іншими письменниками Марина Павленко взяла участь у церемонії відкриття Фестивалю. Потім впродовж трьох днів провела ряд зустрічей з дітьми. Спілкування із юними "артеківцями" пройшло жваво, цікаво, із безліччю запитань. Чи не найкращим підтвердженням того є численні відгуки дітей та вожатих у соціальних мережах, де вони виставляли фото із книгами уманської письменниці та захоплено коментували зустріч із талановитим автором творів шкільної програми.

Пресцентр УДПУ