00

24 лютого 2024 року – субота.

731-й день повномасштабної війни в Україні.

731-й день незламності та нескореності сили духу.

10 років тому, в лютому 2014 року, російська федерація розв’язала війну проти України. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей. До 24 лютого 2022 року основні події сучасної російсько-української війни з різною інтенсивністю бойових дій точилися на сході нашої країни. Здійснивши 24 лютого 2022 року повномасштабне вторгнення в Україну, кремль хотів остаточно знищити військовим шляхом українську державу та ідентичність. Цей напад завдав підступного удару міжнародному світопорядкові, створеному після Другої світової війни, підірвав стабільність не лише Європи, а й глобальної безпеки загалом.

На полі бою захищають Україну та увесь наш народ студенти, викладачі, випускники університету та їх рідні, яких ми підтримуємо. Навіть іноземні студенти університету стали на захист України. На жаль, є і втрати. Кожного дня хвилиною мовчання ми згадуємо усіх полеглих за незалежність. З метою збереження пам’яті про Героїв збираємо, систематизуємо і зберігаємо дані про них у межах загальнодержавного проєкту «Місце шани та вдячності».

В умовах військової агресії росії, у найскладніший за всю свою історію час, колектив Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини згуртувався, об’єднав усі свої зусилля й можливості та продовжує працювати. 

За період війни не одну сотню сіток, нашоломників, одягу, засобів гігієни, медикаментів, продуктів харчування було передано нашим захисникам. Університет також опікується і підтримує бійців, які перебувають на лікуванні в госпіталях та реабілітаційних центрах. У 2023 році почав працювати Центр ветеранського розвитку, де проводяться заняття, надаються консультації, реалізуються програми неформальної освіти, діють курси вивчення іноземних мов тощо для ветеранів та членів їхніх родин.

За два роки в університеті було організовано цілу низку благодійних заходів, метою кожного із них ставали збори на підтримку наших захисників

Лютий –  довжиною в два роки… Лютий, який змінив кожного з нас, та не змінив він нашого прагнення бути вільними і незалежними, будувати сучасну, європейську Україну. Ми – вільні творити майбутнє! Ми вистояли в перші дні війни, ми боронимося сьогодні, ми працюємо, донатимо, волонтеримо заради нашої спільної Перемоги!

Дякуємо нашим мужнім і безстрашним Захисникам!

Дякуємо всім, хто допомагає та підтримує!

Вічна пам’ять усім, хто віддав життя за незалежність!

Слава Збройним Силам України!
Слава Україні!
Героям Слава!

Пресцентр УДПУ