Ми живемо в нелегкі часи, коли війна постукала у двері, забираючи із собою сотні невинних душ, котрі до останнього подиху борються за мир, і не для себе, а для всіх нас. Ми на власні очі бачимо як Схід і Захід об'єдналися у цій доблесній боротьбі за єдину, цілісну й неподільну Україну. Відважні герої, полишивши все, пішли у бій за спільну справу, за національну ідею, за пріоритети жити у вільному демократичному суспільстві, правовій державі. На жаль, вони часом ціною власного життя дарують нам спокій, а головне - надію на світлий, мирний завтрашній день. Про них варто знімати фільми, писати книжки та розповідати в навчальних закладах. Ми повинні робити ВСЕ, щоб про них не забули!

Студенти ІІ курсу історичного факультету під керівництвом доцента кафедри історії України Ольги Скус підготували та провели проект «ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ АТО». Напередодні учасники проекту провели велику дослідницьку роботу, яка включала пошук та систематизацію інформації про учасників АТО кожної з областей України. До щему душі пробирали життєві історії загиблих оборонців Батьківщини...


Відкриваючи захід, Ольга Володимирівна зазначила: «Іноді, єдине, що залишається - це пам'ятати. Слід навіки закарбувати в глибинах свідомості те, що просто не може, не має права канути у безвість. Дотичні із нами на сторінках книги буття залишаються червоними літерами виведені імена Героїв. Вони ніколи не загубляться у вирі історії, якщо ми будемо берегти пам'ять про їх ратну стезю...».


Студенти, окрім інформації про втрати України в неоголошеній війні, підготували творчі номери, наскрізною темою яких стала біль війни. Нікого не залишив байдужими вірш "Пом'янімо їх", який проникливо й душевно зачитав автор - завідувач кафедри суспільних дисциплін, професор Анатолій Карасевич.






Гостями заходу стали небайдужа громадськість міста, засновники волонтерської організації "Разом" Сергій Мельник та Світлана Скляренко, уманчани, які повернулися з зони проведення АТО.



Ми зобов'язані робити все від нас залежне, аби приблизити той день, коли стихнуть постріли й траурні голосіння, а хмари розступляться від світлих проблисків надії...

По завершенню заходу його учасники в пам'ять про Героїв АТО пройшли скорботною ходою до Обеліску Слави, де запаленими свічами написали слово «МИР».


Пресцентр УДПУ