На факультеті української філології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини в режимі відеоконференції відбувся Всеукраїнський науково-методичний семінар «Леся Українка: подолання стереотипів», присвячений 150-річчю від дня народження видатної української письменниці Лесі Українки. Семінар організувала кафедра української літератури, українознавства та методик їх навчання на базі науково-дослідної лабораторії «Проблеми підготовки студентів-філологів до українознавчої роботи в школі» та науково-методичного центру художньо-педагогічної творчості імені Степана Павленка.

Співорганізаторами семінару стали кафедра української літератури Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, кафедра української і зарубіжної літератури Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, кафедри української мови, літератури та методики навчання Навчально-наукового інституту філології та історії Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка.

Детальніше на сайті.

Після жвавої і цікавої дискусії навколо поставлених доповідачами проблем учасниками було ухвалено, що актуалізовані у творчому доробку Лесі Українки проблеми не втратили своєї гостроти і вагомості. Перед сучасним лесезнавством постає цілий комплекс проблем реінтерпретації та популяризації доробку мисткині в контексті культурних реалій нашого сьогодення. Особливо важливим видається залучення доробку письменниці до сучасного виховного процесу, оскільки її заклик любити Україну звучить як ніколи актуально і пристрасно.

З нагоди ювілею поетеси, драматурга, прозаїка, літературного критика, фольклориста, перекладача, громадської та освітньої діячки Лесі Українки бібліотека УДПУ імені Павла Тичини підготувала рекомендаційний список літератури «Довго щирими словами до людей промовлятиму я…». та віртуальну виставку «Слово – то мудрості промінь, слово – то думка людська».

Запрошуємо до перегляду.  

Пресцентр УДПУ