Для користувачів Наукової бібліотеки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відкриті такі тестові доступи до електронних баз данних.

Polpred.com - Огляд засобів масової інформації

Архів важливих публікацій формується вручну. База даних з рубрикатором: 53 галузi, 600 джерел, 9 федеральних округів Російської Федерації, 235 країн і територій, головні матеріали, статті та інтерв’ю 7000 перших осіб. Щодня отримуємо тисячу новин, повний текст російською мовою, мільйон кращих сюжетів інформаційних агентств і ділової преси за останні 15 років. Пошук з налаштуваннями. Експорт у Word файли сотень статей одним кліком миші. Інтернет-сервіси розподілені по галузях і країнах. Доступ до Polpred.com відкритий з усіх комп’ютерів мережі університету. Термін дії до 15 грудня 2015 року.

Polpred.com

Електронно-бібліотечна система «Лань»

Електронно-бібліотечна система «Лань», що включає в себе як електронні версії книг видавництва «Лань» та інших провідних видавництв навчальної літератури, так і електронні версії періодичних видань з природничих, технічних і гуманітарних наук. Термін дії до 1 листопада 2014 року.

Мета створення ресурсу – забезпечити вузи доступом до наукової і навчальної літератури та наукової періодики з великої кількості профільних напрямків. Безкоштовний контент на сайті постійно поповнюється.

Через «личный кабинет» користувача Вам доступні наступні можливості:

  • Віртуальна книжкова полиця замітки до книг;
  • Створення закладок в книзі (з коментарями до них);
  • Цитування текстових фрагментів;
  • Конспектування.

Логин: tichini

Пароль: tichini261113

Електронно-бібліотечна система «Лань»

За сприянням проекту ELibUkr відкрито тестовий доступ до до двох інформаційних ресурсів:

Електронна бібліотека Grebennikon

Електронна бібліотека Grebennikon містить понад 6000 статей з галузей маркетингу, менеджменту, фінансів, управління персоналом. Актуальні для українського ринку зарубіжні матеріали представлено з дозволу таких всесвітньо відомих видавництв, компаній та навчальних закладів, як Elsevier, Emerald, Harvard Business Review, Swedish Scholl of Economics, University of Chicago Press, American Marketing Association, Berlin MBA, Academy of Marketing Science та ін. Електронна бібліотека Grebennikon має зручний рубрикатор (більш ніж 250 тем), містить докладні анотації до статей, володіє можливістю пошуку статей за автором, назвою і ключовими словами. Доступ надається в локальній мережі університету за контролем IP-адреси. Протягом тестового періоду дозволено завантажити не більше 200 статей. Термін дії до 6 листопада 2014 року.

Робота з ресурсом:

  • зайти на сайт: grebennikon.ru;
  • вибрати для роботи розділ «Статті за рубриками» або «Статті по журналам»;
  • вибрати певний журнал / рубрику і знайти потрібну статтю;
  • також можна знайти статтю з пошуку, для цього необхідно ввести ключове слово, прізвище автора або заголовок статті в пошуковий рядок;
  • внизу вибраної статті натиснути «Завантажити».

Повні тексти доступні в форматі PDF.

Тестовий доступ до баз East View Information Services

Компанія «ИВИС», що є ексклюзивним дистриб'ютором «East View Information Services, Inc», пропонує ознайомитись з новими електронними базами даних компанії, серед яких: «Издания по просвещению и воспитанию», «Издания по естественным наукам», «Журналы России по юриспруденции», «Российские журналы для бухгалтера», «Журналы России по управлению персоналом», «Практические журналы по медицине и здравоохранению», «Издания по информационным технологиям», а також повний електронний архів журналу «Искусство кино» (всі номери за 1931-2014 рр.).

Доступ здійснюється з комп’ютерів, які розміщені в корпусах №1 та №2 (без логіну та пароля) зайшовши на електронну адресу: http://dlib.eastview.com . Термін дії до 7 листопада 2014 року.

Пресцентр УДПУ