Із розвитком комп’ютерних технологій, інновації всебічно поширилися у суспільне життя: науку, освіту, культуру тощо. Одним із шляхів модернізації освітньої системи України є впровадження у навчально-виховний процес вищих навчальних закладів інноваційних педагогічних технологій і методів, зокрема дистанційної форми навчання. З метою запобігання поширення епідемії респіраторних захворювань та грипу освітній процес для студентів денної форми в нашому університеті проводиться дистанційно у системі Moodle. Електронні розклади та детальна інформація були розміщені на сайтах факультетів/інституту.

Так, у Інституті економіки та бізнес-освіти для організації дистанційного навчання використовується програмне забезпечення Moodle. З допомогою цього освітнього середовища, зокрема на кафедрі технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи, доцент Раїса Кожухівська провела заняття з дисципліни «Інфраструктура туризму». Студенти ІІІ курсу напряму підготовки «Туризм» під час лекції мали змогу в Інтернет-середовищі опрацьовувати тему: «Інфраструктура туризму та інфраструктура гостинності» та поспілкуватися он-лайн з викладачем, уточнюючи питання, які їм були незрозумілі.

Таким чином використання інноваційних форм у навчальному процесі дозволяє значно покращити рівень взаємодії між викладачем і студентом та модернізувати традиційні форми навчання з метою підвищення його рівня у вищому навчальному закладі.

Пресцентр УДПУ