Аліна Сарнацька, аспірантка факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ імені Павла Тичини, менеджерка громадської організації, яка протидіє гендерній нерівності. Вона планувала своє майбутнє, кохала і жила яскравим, щасливим та насиченим життям... 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабну війну проти Україні.

В один момент життя Аліни та й усього українського народу змінилося назавжди… Картина жахала: вибухи, сирени, плач і крики дітей, жінок, усі бігли до найближчих бомбосховищ, навколо палали будинки, автомобілі, дерева. Перші години дівчина не могла збагнути, що коїться з її мальовничою країною, Києвом, в голові не вкладалося, що це початок війни, це смерті і розруха, понівечені тіла і долі українців… Оговтавшись, Аліна почала надавати психологічну допомогу киянам, які ховалися від бомбардувань у метрополітені.

Коли родина відмовилася залишати місто, то дівчина свідомо вирішила стати на захист Батьківщини, своєї родини і вступила до лав Збройних Сил України.

Наразі, нестерпно важко для Аліни бачити заплакані очі рідних, чути їхні стурбовані голоси, і знати, що найрідніші люди живуть з відчуттям страху за свою дитину. Незважаючи на всю біль і тривогу, Аліна щохвилини відчуває єдність, підтримку усього Українського народу та підтримку світової спільноти, а головне – це віра у Перемогу! Ми пишаємося і захоплюємося нашими студентами, за їх стійкість, громадську позицію, підтримуємо та віримо у ЗСУ!

Слава Україні! Слава ЗСУ!

Пресцентр УДПУ