В УДПУ відзначили День вишиванки, який є одним із свят, покликаних зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.

Українська вишиванка сьогодні – це злободенно, красиво і модно! Сучасна вишита сорочка – це сукупність стилю та вікових традицій. Студенти, викладачі та працівники всіх факультетів активно підтримали заклик в цей день прийти на роботу та навчання у вишиванці. Так, викладачі та співробітники кафедри інформатики та інфомаційно-комунікаційних технологій фізико-математичного факультету, шануючи українські звичаї та традиції, одягли вишиванки. У цей день кожен з них презентував свою вишиванку, розповів про секрети, які криються у візерунках і що вони символізують. В українських вишиванках прийшли студенти та викладачі історичного факультету на проект пам’яті загиблих воїнів АТО.

Колоритна вишиванка, створена в українському стилі, зароджує дивовижне відчуття спорідненості зі своїм народом, а також викликає відмінний настрій та особливе бажання мати подібну річ у своєму гардеробі.










Сподіваємось, що День вишиванки міцно закріпить в університеті традицію – одягати і з любов’ю носити вишиванку! Українська вишиванка притягує до себе сприятливу, позитивну енергетику, а також захищає людську душу.

Дуже гарно в такому одязі виглядають представники всіх поколінь, але особливо привабливо - діти. Сьогодні, жодне торжество не обходиться без значної кількості людей у вишитих сорочках. Таким чином ми всі висловлюємо любов до рідної України і бажаємо всім оточуючим успіху, миру та добра!

Пресцентр УДПУ