15 листопада Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, вже вкотре, гостинно зустрічав майбутніх абітурієнтів, серед яких були учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти закладів фахової передвищої освіти та професійної(професійно-технічної) освіти.

Більше 1000 осіб із Черкаської, Кіровоградської, Одеської, Київської, Вінницької та Миколаївської областей прибули сьогодні на День відкритих дверей.

Для абітурієнтів 2020 року з самого ранку проводилися оглядові екскурсії навчальними кабінетами, лабораторіями і науково-методичними центрами, комп’ютерними і танцювальними класами, спортивним, тренажерним, тенісним залами.

Цьогорічний день відкритих дверей вітальною промовою розпочав ректор університету, доктор педагогічних наук, професор, Олександр Безлюдний. Олександр Іванович розповів про освітні програми, переваги навчання в університеті, міжнародні програми обміну, проекти, гранти, які реалізуються в ЗВО, дозвілля студентської молоді тощо.

Помічник ректора, доцент, кандидат педагогічних наук Світлана Цимбал-Слатвінська провела для абітурієнтів лекцію «Новації вступної кампанії – 2020».

Свої творчі досягнення під час концертної програми продемонстрували кращі колективи та сольні виконавці факультету мистецтв. Шквал оплесків та незабутні емоції викликали їхні виступи. Також  в межах дня відкритих дверей на факультеті мистецтв пройшли олімпіади з хореографічного та образотворчого мистецтва, різноманітні майстер-класи.

Кожен факультет підготував для абітурієнтів цікаві заходи: навчально-науковий інститут економіки та бізнес-освіти – авторський тренінг «Твій шлях до успіху. Що? Як? Для чого?»; природничо-географічний факультет – квест «Пізнай світ разом у УДПУ», майстер-класи «Періодична система Д.Менделєєва», «Складання молекул», «Географічна вершина успіху»; факультет соціальної та психологічної освіти – тренінги «Мрії мого життя( з елементами арт-терапії)», «На порозі професійного вибору»; факультет інженерно-педагогічної освіти – тренінг «Комп’ютерне програмування»; факультет фізики, математики та інформатики – тренінг «Цікава математика»; факультет початкової освіти – тренінг «Логічна реальність»; факультет фізичного виховання – майстер-клас «Спорт. Важка атлетика» та змагання з настільного тенісу. Чирлідери факультету дошкільної та спеціальної освіти підготували міні-концерт та авторський тренінг «Долаємо бар’єри. Жестова мова», а також на факультеті працював логопункт для діагностики правильності вимови.

На факультеті української філології, іноземних мов, та історичному проведено безкоштовні пробні сесії та експрес-курси підготовки до ЗНО з української мови, іноземної мови історії України. Майбутнім абітурієнтам було презентовано майстер-класи «Заговори польською» та «Ономастичні студії».

Студентський театр драми і комедії в аудиторії театрального мистецтва демонстрував відвідувачам уривки з п’єс українських класиків.

Важливим етапом заходу стали зустрічі вступників із деканами факультетів, директором інституту, координаторами з питань профорієнтації, представниками приймальної комісії, науково-педагогічними працівниками та студентами університету. Активно працювали консультаційні пункти кожного із факультетів та інституту.

У Центрі психологічного розвитку «Інсайт» усі бажаючі пройшли комп’ютерну профдіагностику з визначення перспективного напряму при виборі майбутньої професії.

Батьки і абітурієнти отримали відповіді на усі запитання щодо вступної кампанії.Сподіваємось, що інформація, одержана з перших уст від компетентних фахівців, допоможе випускникам обрати для навчання Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини – провідний заклад вищої освіти європейського рівня на Черкащині, який забезпечує ринок праці висококваліфікованими та конкурентоздатними фахівцями за широким спектром педагогічних, інженерно-технологічних та економічних спеціальностей.

Навчайтесь з нами!

Пресцентр УДПУ