У День пам’яті і скорботи про жертви політичних репресій, Україна вшановує пам'ять мільйонів українців, які загинули або постраждали внаслідок тоталітарного режиму.

Для нашої держави цей історичний відрізок часу є сумним і скорботним. Пов'язаний він із політикою тодішньої влади, яка за допомоги сили, нелюдських знущань, покарань та приниження, намагалася вбити у представників української нації жагу до свободи та незалежності.  

За період репресій сім мільйонів українців втратили життя, під жорна репресивної машини потрапили найкращі, найсвідоміші, найосвіченіші люди – інтелігенція, цвіт нації.

Сьогодні на трагічні сторінки нашої історії ми дивимося крізь призму величезних людських втрат у війні з росією. Героїзм українців доводить світовій спільноті, наскільки важливе для нашого народу поняття свободи у всіх розуміннях цього слова.

Великий терор тридцятих років минулого століття був засуджений прогресивним людством і визнаний злочином, спрямованим проти українців. Так і сьогодні, увесь світ прийшов на допомогу Україні.

Пам’ятаючи про те, що найвищою цінністю є життя, ми повинні об’єднати свої зусилля у боротьбі за Мир і Перемогу над рашизмом, за гідне життя кожної людини у своїй державі, Україні!

Слава Україні! Слава Нації!

Пресцентр УДПУ